I Am Not a Serial Killer (2018)

65%
Pokud není sériový vrah, co tedy je?

I Am Not a Serial Killer

Irsko, Velká Británie, USA, 2016, 104 minut

 

Režie: Billy O'Brien

Scénář: Billy O'Brien, Christopher Hyde a Dan Wells

Hrají:

Max Records (John Wayne Cleaver)

Christopher Lloyd (Crowley)

Laura Fraser (April Cleaver)

Christina Baldwin (Margaret)

 

Snímek „I Am Not a Serial Killer“ je rozhodně z těch, které sto jí za pozornost Neříkám, že je to snímek skvělý, že je to horor dokonalý, ale přece jen je to film, který dovede zaujmout a v některých scénách má opravdu atmosféru, která je hodně hororová, hodně nepříjemný. A tohle o sobě mnohé moderní horory nemohou říct vlastně za celou svou stopáž, což je smutný trend.

Jak ze Sám doma.

Irsko-britsko-americká koprodukce je na první pohled trochu alarmující, ale přece jen to není něco, co by mělo vyloženě vystrašit. Tohle jsou národy, které jsou si mentalitou celkem podobné, a tak není třeba se bát, že by z toho vylezl nějaký divný mišmaš. A rozhodně ne ve chvíli, kdy tu máte Christophera Lloyda v roli, z níž vás bude mrazit v podstatě při první pohled na něj.

Co to má s rukama?

Christopher Lloyd zde nevypadá na první pohled nějak výrazně děsivě. Prostě jako starý pán. Ale má v sobě něco, co z něj děsivého dědulu udělá. Stačí jediný záběr na to, když je v akci, a bude vám pak nepříjemné sledovat ho po zbytek desítek minut, které ještě máte před sebou. Tomuhle se prostě říká výtečný casting, kterému pomáhá i obsazení hlavního herce, Maxe Recordse, který sám není žádný hezoun a sám hraje sociopata.

Hodně nepříjemný pán.

Snímek „I Am Not a Serial Killer“ malinko klame tělem, skoro by to vypadalo, že právě mladistvý psychopat bude zdrojem nebezpečí, ale ono je to přece jen jiné a trochu i divnější. Tohle není vývoj, který nutně čekáte, stejně jako nesledujete zápornou postavu, jež je úplně normální. Vybízelo by to k filmu s psychotickým vrahem, ale „I Am Not a Serial Killer“ jde ještě trochu jinam. V tomhle bodě to trochu skřípe.

Hoch má zvláštní záliby.

Myslím si, že snímek by byl výrazně děsivější, kdyby se oprostil od toho nadpřirozeného prvku, ale je jasné, že by musel být celý trochu jinak vedený. Ale nemyslím si, že až tak jinak. Přesto to má v sobě scény, které jsou velmi nepříjemné na sledování. Tohle je dobře. Jakmile je ve filmu něco, co mi alespoň trochu nažene nějaké nepříjemné pocity, je to fajn. A filmu „I Am Not a Serial Killer“ se to povedlo.

 

Hodnocení: 65 %

 

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář