Inkarnace (2016)

40%
Ani áčkové herecké obsazení nezaručí dobrý výsledek.

Inkarnace

Incarnate

USA, 2016, 91 minut

 

Režie: Brad Peyton

Scénář: Ronnie Christensen

Hrají:

Aaron Eckhart (Dr. Ember)

Carice van Houten (Lindsey)

Catalina Sandino Moreno (Camilla)

David Mazouz (Cameron)

 

Od snímku „Inkarnace“ jsem si sliboval celkem dost. Přece jen to není horor, který by byl vyloženě béčkový, jsou zde tváře, které jsou docela dobře známé – Aaron Eckhart a Carice van Houten se objevili v áčkové produkci – a tak se člověk těší na to, že to bude alespoň dobře zahráno. A ono to až tak špatně zahrané není, jen je to místy prostě nuda a závěr mě donutil povzdechnout si.

 Umí se na ně napojit.

Příběh přitom není podán vyloženě špatně a skoro máte pocit, že tohle by mohla být jiná cesta, jak se dívat na vymítačský horor. A ona vlastně je, ale bohužel vede k tomu, co je celkem očekávatelné. Ano, konec je prostě tak příšerně klišovitý, že mi to zkazilo celý zážitek z tohoto hororu. Možná film „Inkarnace“ trochu podhodnocuji, ale mě k závěru přišel odfláknutý.

 Že by Spider-Man?

Lindsey (Carice van Houten) má synka, který se začíná chovat trochu divně. Jasně, puberta je za rohem, nebylo by se čemu divit, že na něj jdou trochu divné moresy, ale přece jen, puberta se spíš projevuje tím, že odporuje rodičům, rebeluje, a podobně. Většinou to není spojeno s tím, že se zavírá do pokoje – ne, to vlastně není pravda – ale obvykle k tomu nepatří mluvení nějakým divným jazykem, kterému nerozumí ani lingvističtí experti.

 Černé oči.

Ale rozumí mu Vatikán, který má kontakt na doktora Embera (Aaron Eckhart), jenž je schopen takového vymítání, jenž nikdo jiný neprovádí. Specializací doktora Embera je totiž skutečnost, že on dokáže vstoupit do člověka, který je nějakým způsobem posednutý, dokáže se napojit na jeho mysl. To už je přece jenom novinka, která by šla využít pro docela dobrý příběh. Jenže ouha.

 Bacha, hoří!

Snímek „Inkarnace“ je na první pohled originální pohled na vymítačský žánr, ale při sledování se postupně ukáže, že to nové je skutečně jen málo, protože se jede podle klasické kostry. Nakonec v tom nic moc nového není a finále filmu to úplně zabíjí. Všechno, co na tom mohlo být dobré, je najednou pryč a není moc o co stát. Mně se snímek Inkarnace“ prostě nelíbil.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (duchové, satan)


Přidat komentář