Jimmy, the Boy Wonder (1966)

20%
Po delší době se vracím se seriálem filmů Herschella Gordona Lewise.

Jimmy, the Boy Wonder

USA, 1966, 69 minut

 

Režie: Herschell Gordon Lewis

Scénář: Hal Berg

Hrají:

Nancy Jo Berg (Aurora)

Dennis Jones (Jimmy Jaye)

David Blight Jr. (Mr. Fig)

Karl Stoeber (Astronom)

 

Když se tak člověk podívá na tvorbu Herschella Gordona Lewise, uvidí, že to je člověk, který se dlouho hledal, anebo prostě jen dlouho zkoušel. Nejprve to zkoušel s nudistickými filmy, pak se pokusil i o nějaké to drama, mírně zabřednul do hororového žánru a nedařilo se mu ve sci-fi, kterým vzal jen za vděk, až to dotáhl i k filmům pro děti. Takovým snímkem je právě „Jimmy, the Boy Wonder“.

 Jimmy je zázrak.

Jimmy je malý chlapec, který měl jedno malé přání. Chtěl, aby se zastavil čas, aby už nemusel nikdy jít spát, když mu řeknou. Tohle je věta, kterou řekne spousta dětí, ale většině z nich se nestane to, co se stalo Jimmymu. Jeho přání se vyplnilo, protože je zaslechl Mr. Fig, zlý čaroděj, který dokáže ovládat čas. A tak všichni lidé zamrzli. Všichni, až na samotného Jimmyho. Naštěstí je tu ještě kouzelnice Aurora, která se rozhodne Jimmymu pomoct.

 Nebude mít matka starost?

Jimmy a Aurora se společně vydávají do světa, aby se setkávali s různými postavami – zase tak moc jich není – a aby nakonec porazili zlého Mr. Figa. Celé to strašně moc připomíná „Čaroděje ze země Oz“ až na to, že to ani zdaleka nedosahuje kvalit tohoto legendárního filmu. Jednoduše si představte, že by na „Čaroděje ze země Oz“ nebylo dost peněz, nebyl by napsaný scénář a nechtěl by v něm hrát nikdo, jehož jméno jste už slyšeli.

 Zloun na scéně.

Herschell Gordon Lewis natočil rodinný film, který by měl být svým humorem laskavý a který by měl být k divákovi vstřícný. Tohle se mu ale ani trochu nepodařilo a vy sledujete dobrodružství, které je i na hodinu nesmírně utahané, křečovité a hlavně vás bude štvát. Ty muzikálové výstupy jsou opravdu strašné a moc se nedají poslouchat, což je jen doplněno tím, že herci prostě neměli na to, aby hráli, natožpak aby se snažili o nějaké povedené pěvecké výkony.

 Už našeptává.

Byl jsem docela zvědavý na to, jak se Herschell Gordon Lewis popral s filmem pro děti. Bohužel po zhlédnutí snímku „Jimmy, the Boy Wonder“ se obávám filmu The Magic Land of Mother Goose, který je druhým dílem tohoto tvůrce v uvedeném žánru. Oba filmy byly v roce 1967 navíc vysílány jako dvojitá projekce. Z tohohle mohli divákům skutečně vstávat vlasy hrůzou na hlavě. Hlavně těm dospělým. Děti se prostě jenom nebavily.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (béčka, děti)


Přidat komentář