Povstání mrtvých: Strážní věž (2015)

60%
Akční zombie béčko, které je odlehčené? Vlastně, proč ne.

Povstání mrtvých: Strážní věž

Dead Rising

USA, 2015, 118 minut

 

Režie: Zach Lipovsky

Scénář: Tim Carter

Hrají:

Jesse Metcalfe (Chase Carter)

Meghan Ory (Crystal)

Virginia Madsen (Maggie)

Keegan Connor Tracy (Jordan)

 

Dvouhodinový akční film o zombie? Jasně, je to trochu moc dlouhá stopáž na to, aby vás to skutečně mohlo bavit celou dobu, ale tenhle film je celou dobu béčko. Nebere se extra vážně, i když není ani vyloženě uvolněný, ale hlavně má děj, který někam směřuje a který dovede na konci i potěšit. A to vše s celkem fajn postavami, s nimiž se i ta nuda dá místy celkem snadno přežít.

Zbyly mu oči pro pláč?

Nebudu tvrdit, že snímek „Povstání mrtvých: Strážní věž“ je skvělou podívanou, protože není nijak dokonalý, ale na to, co představuje, mi přišel velmi ucházející, vlastně dobrý. Prostě zombie apokalypsa, která je akční, má dobrý drive a není vyloženě nijaká, což se zombie filmům daří docela dobře. Ani ten humor zde není na škodu, jen někdy není bohužel moc vtipný.

Dobrá zbraň.

Anotace snímku je velmi stručná: „Skupinka lidí bojuje o život ve městě zamořeném zombie.“ Pod to se dá skrýt skoro jakýkoli zombie snímek. V tomhle ohledu je to hodně stručné, ale vlastně o nic jiného nejde. Reportér Chase Carter (Jesse Metcalfe) se ocitl ve zóně zamořené nemrtvými, a má co dělat, aby se dostal ven vcelku a nepokousaný. A možná má zaděláno i na to, aby odhalil příčinu nákazy.

Zahradním nářadím se tu neplýtvá.

Americký zombie snímek „Povstání mrtvých: Strážní věž“ má docela zajímavou koncepci. Jsou zde časté prostřihy do studia, kde „expert“ Frank West (Rob Riggle) hovoří o tom, jak přežít, i když v první řadě se snaží prodávat svou knihu a trapně balit reportérku. Do toho je tam snaha několika lidí přežít v zamořené zóně, kde narazí i na něco horšího, než jsou nemrtví. Ano, bude to nenakažený člověk.

I nějaký ten známý ksicht se tu objeví.

Horor „Povstání mrtvých: Strážní věž“ není vyloženě děsivý, ale má momenty, které by za takové bylo možné považovat. Nejedná se ani o snímek, který by byl vyloženě extra krvavý, ale gore zde najdete a ujde to. A pak je zde ještě příběh, který mi nepřišel tragický. Jesse Metcalfe je takový moc líbivý herec, ale v tomhle případě mi to ni nijak moc nevadilo. Fajn béčková zábava.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (zombie, béčka, survival)


Přidat komentář