Kanibalové 2 (1978)

30%
Pokud máte rádi kanibalské filmy, tenhle vás asi nezklame.

Kanibalové 2

La montagna del dio cannibale

Itálie, 1978, 99 minut

 

Režie: Sergio Martino

Scénář: Cesare Frugoni a Sergio Martino

Hrají:

Ursula Andress (Susan Stevenson)

Stacy Keach (Profesor Edward Foster)

Claudio Cassinelli (Manolo)

Antonio Marsina (Arthur Weisser)

 

I když se snímek jmenuje „Kanibalové 2“, úplně nějakou návaznost v tom nemá cenu hledat. Tedy myslím dějovou. „Kanibalové“, jak je snímek z roku 1980 česky uváděn, pojednává o tom samém, o čem snímek „Kanibalové 2“ z roku 1978. Ano, ani ta časová návaznost rozhodne nesedí, protože dvojka byla natočena o dva roky dříve... Asi holt výsledek divné české distribuce.

Zatím to moc kanibalské orgie nejsou.

Anebo předpokládejme, že to čeští distributoři brali tak, že se jedná o pokračování snímku „Poslední kanibalové“, kteří v tom případě ale rozhodně nebyli poslední. Ať tak nebo tak, nic to nemění na to, že dějové provázání s jinými kanibalskými filmy zde není, a tak je možná lépe snímek znát pod jeho originálním názvem „La montagna del dio cannibale“ nebo mezinárodním „Slave of the Cannibal God“.

Pěkná ženská.

Susan (i po čtyřicítce neskutečně krásná Ursula Andress) se chce vydat na tajemný ostrov v Nové Guinei, protože se zde ztratil její manžel. Ona ho chce najít a zachránit. Vzhledem k tomu, že se na ostrov nikdo moc nehrne – údajně by se mělo jednat o ostrov kanibalů, kteří zde obětují svému bohu – najde jen pár lidí, kteří ji doprovodí. Je jasné, že tohle bude hlavně boj o život.

Hele, Stacy Keach!

Snímek „Kanibalové 2“ nenabízí dějově nic specifického. Skupina lidí je na ostrově, prozkoumají ho, zabijí nějaké to zvíře, aby to bylo drsné, nebo to zabijí místní, z kterých se ale nakonec vyklube kmen kanibalů, kteří chtějí ochutnat bílé americké – nebo v tomhle případě i evropské – maso. Je to drsné, ale pokud jste viděli už nějaký kanibalský horor, nic speciálního zde nenajdete.

Moc pěkná ženská.

Italský horor „Kanibalové 2“ má jednu silnou stránkou, kterou je pro mě Ursula Andress, jež neváhala, a pro tenhle brak se svlékla. A to hned ve dvou scénách. A jo, je na co se dívat. Jinak je film „Kanibalové 2“ klasikou svého žánru, nesnaží se o nic navíc, jen chce zdůraznit tu chamtivost lidské civilizace, a tak ještě o něco více zdůrazňuje ekologické poselství v sobě obsažené.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (gore, mučení)


Přidat komentář