Kill Game (2018)

40%
Pojďme si zahrát takovou jednu hru. Nebude moc zábavná...

Kill Game

USA, 2018, 102 minut

 

Režie: Robert Mearns

Scénář: Robert Mearns

Hrají:

Laura Ashley Samuels (Courtney)

Pierson Fode (Ryan)

Joe Adler (Nathan Nesbitt)

Mouzam Makkar (Mara Simone)

 

Snaha se taky počítá, ne? A tohle by se dalo říct o snímku „Kill Game“, který se snaží být vlastně klasickým slasherem, ale v duchu snímku „Vřískot“, kdy by měl být divák až do konce napjatý, kdo je vlastně vrahem. Bohužel scénář tohoto relativně nízkorozpočtového filmu není dost chytrý na to, aby skutečně dovedl diváka v tom napětí udržet tak dlouhou stopáž.

Že by začala hra na zabíjení?

Když si z lidí děláte srandu, musíte tak trochu počítat s tím, že by se vám to nemuselo vyplatit. To je tak to hlavní téma, jež je s filmem spojené, takto by se dalo snadno shrnout, o čem to celé vlastně je. Jen je potřeba si uvědomit, že tohle je snímek v hororovém žánru, a tak je třeba počítat s tím, že tohle celé oplácení bude trochu extrémnější, než bychom si představovali.

Asi nechce, aby se to stalo.

Jelikož je snímek „Kill Game“ slasher, tak je celkem jasné, že je potřeba tu mít nějakého zabijáka, který by to celé táhnul. A takového vrahouna tu opravdu máme, podle všeho by to tedy mohl být někdo, komu skupinka spolužáků udělala vtípek, na který tak snadno nezapomněl. Že by to byl ten týpek, co jeden jejich žertík nepřežil? Ať tak nebo tak, tenhle týpek je rozpoznatelný – má na hlavě masku Marilyn Monroe.

Kolik výrazů máš...

Skupině bývalých spolužáků, kteří pořád drží pohromadě, se začnou dít trochu divné věci. Jako kdyby se jim skutečně chtěl někdo pomstít. Nejprve je to jen zvláštní, ale postupně to začne být krvavé. A tady si film docela vyhraje. Jasně, technicky to není vyloženě dokonale zvládnuto, ale pokud chcete film, kde teče krev a jsou nějaké ty vnitřnosti, „Kill Game“ rozhodně nezklame.

Sranda? Ne, sranda to nebude.

Americký snímek „Kill Game“ se vzhlédnul ve slasherech, ale chtěl přinést i inteligentní scénář. Obojí se mu rozhodně nepovedlo. Ten slasher zde určitě je, ale ten inteligentní scénář zůstal někde na půl cesty. Trochu škoda, ale pokud jste neměli velká očekávání, možná vás tahle podívaná uspokojí, už třeba jen tím, jak se to tvůrci na konci snaží celé zamotat ještě více.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher)


Přidat komentář