Knucklebones (2016)

30%
Další variace na Bloody Mary, i když Knucklebonesův zrod je docela drsný.

Knucklebones

USA, 2016, 85 minut

 

Režie: Mitch Wilson

Scénář: Mitch Wilson

Hrají:

Julin (Neesa Avery)

Tom Zembrod (Knucklebones / Hlavní nacistický vědec)

Katie Bosacki (Samantha)

Cameron Deane Stewart (Adam)

 

Už na tom začátku je celkem vidět, že film „Knucklebones“ nebude herecky nic skvělého, což se asi ani moc neočekávalo, není to nějaká velká produkce, je to pořád nezávislé, ale na druhou stranu je to film, který se hned od začátku nebere moc vážně, což by mohlo jeho kvalitu posunout určitým způsobem výše. Bohužel se nakonec ukázalo, že to je domněnka pouze lichá.

Co tam asi vidí?

V první scéně máme šťastný mladý pár na pouti, kdy on se rozhodne, že zrovna tenhle večer zakončí tak, jak už asi chvíli přemýšlel. Jde mu o to, že vlastně se svou dívkou už nechce chodit, a tak jí to rovnou řekne. Bez emocí, prostě se s ní rozejde a odejde. A ona je z toho docela špatná, což se asi dalo čekat, i když z celého výstupu budete mít pocit, že se jedná spíše o komedii.

A zase vidí něco, co my ne.

Neese (Julin) ale rozchod nezvládla ta dobře, jak by se očekávalo, a rovnou se rozhodla, že v příteli měla lásku svého života, proto nemá smysl dál žít a je potřeba to skoncovat. Podřezala si žíly. Jenže Neese není neschopná jen ve vztahu, neschopná je i v tom, že se nedokázala zabít. Matka ji našla včas, v nemocnici ji zachránili a překvapivě moc neřešili psychiatrii.

Něco s rukou?

Neese místo toho jede s kamarády na výlet, který by ji měl přivést na jiné myšlenky. To se skutečně daří a vede to až tak daleko, že se jako ze srandy rozhodnou, že budou přivolávat démona. To přece chce dělat každý. Tahle věta tam skutečně padne. A tak přivolají démona, který je začne masakrovat. Asi je jasné, že se ten démon jmenuje stejně jako celý film, tedy Knucklebones.

Kdyby jen s rukou.

Vraždění ve filmu „Knucklebones“ není rozhodně nijak velkou ukázkou kvality, takže ani v tomhle ohledu se není moc na co těšit. Proto s to tvůrci rozhodli zpestřit nějakou tou nahotou, ale jinak jedou na klasická klišé, která ve slasheru najdete. Prostě průběh je příliš očekávaný a příliš nudný na to, aby vás to dokázalo skutečně celou dobu bavit, na to tu není nic dost zajímavého.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (slasher, duchové, survival)


Přidat komentář