Krampus: The Reckoning (2015)

30%
Zase krampus a zase docela nuda.

Krampus: The Reckoning

USA, 2015, 90 minut

 

Režie: Robert Conway

Scénář:  Cardone a Owen Conway

Hrají:

Monica Engesser (Dr. Rachel Stewart)

Amelia Haberman (Zoe Weaver)

James Ray (Detektiv Miles O'Connor)

Kevin Tye (Dr. Tom Jennings)

 

Dejte dohromady snímek se zlým dítětem – to přece vždycky zabírá – k tomu něco jako voodoo horor, no a nezapomeňte na legendu, která to všechno prováže a která je zrovna trendy. Přesně takový je film „Krampus: The Reckoning“, jenž je dalším z filmů, které si berou moderní slovo „krampus" jako stěžejní a kolem něj následně staví nějaký základní, možná i hororový příběh.

 Krampus fuj.

Robert Conway snímkem „Krampus: The Reckoning“ začal svou menší čertovskou sérii, která prozatím čítá už jen film Krampus Unleashed. Osobně doufám, že se do nějakého dalšího pokračování nebude pouštět a že u těchto dvou filmů zůstane, protože ani jeden není zrovna z těch, které by stálo za to vidět, i když nutno uznat, že „Krampus: The Reckoning“ je přece jen lehce lepší než mladší z filmů.

 Nějaká nahota se zde najde.

Snímek začíná s jednou malou holkou, která je v pěstounské péči. Moc si s nikým nerozumí a ostatní ji berou za divnou. Ani pěstouni se k ní nechovají zrovna nejlépe, a tak se rozhodne, že s tím něco udělá. Naštěstí se jí do ruky dostala jedna malá loutka, která vypadá trochu jako... no jako čert. Ano, krampus zde má podobu loutky, kterou dívka může ovládat a díky tomu ubližovat.

 To je pohled...

Snímek se tedy točí kolem děvčete, a popravdě, je to dobře, protože jakmile se na scéně objeví krampus, je to příšerné. Všechny scény s ním jsou digitální, což, přiznám se, moc nechápu. Nebylo by tak těžké udělat skvělou masku, ale je mi jasné, že asi bylo jednodušší někde stáhnout nějaký software na 3D modelaci a udělat něco takového, co tu v konečném důsledku vidíme. Ano, tohle monstrum se moc nepovedlo.

 Voodoo část může začít.

„Krampus: The Reckoning“ je špatný film a je trochu smutné, že to jediné, co vás dovede trochu zaujmout, jsou ty nahotinky, které se zde objeví. A v tomhle ohledu je kamera celkem vstřícná. Už to má skoro podobu soft porna, ale zase nic moc nečekejte, ty scény nejsou nijak dlouhé. Krampus se ale pro mě definitivně stává jedním z nejhůře uchopených monster v hororové historii.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (příšery, survival, vrazi)


Přidat komentář