Krokodýl (1979)

50%
Trochu levné, ale pořád docela dobré retro s vraždícím krokodýlem.

Krokodýl

Chorakhe

Thajsko, Velká Británie, 1979, 92 minut

 

Režie: Sompote Sands

Scénář: Sompote Sands

Hrají:

Nard Poowanai

Ni Tien

Angela Wells

Kirk Warren

 

Film z roku 1979 (některé zdroje uvádějí až 1981), který byl natočen v Thajsku, převážně thajskou produkcí, i když za přispění nějakých těch amerických peněz. Jo, na první pohled je tohle něco, co by mě mohlo zajímat, protože to zní jako celkem fajn béčko, které bych si klidně dal jako příjemnou chuťovku, protože dobrá béčka mám prostě rád a poslední dobou jedu na vlně jménem Andy Sidaris.

Ty krvavé zuby...

Snímek „Krokodýl“, který má krásný thajský název „Chorakhe“, což asi nijak překvapivě skutečně znamená „krokodýl“. A tohle je informace, kterou jako jedinou potřebujete. „Krokodýl“ je skutečně snímek o vraždícím krokodýlovi, který se tak nějak svezl na vlně oblíbenosti podobných filmů, jež byla rozbouřena příchodem legendárního Spielbergova filmu „Čelisti“.

On se dívá...

I když se snímek podle všeho odkazuje na klasická béčka z padesátých let, která v Americe letěla. To byly filmy, kde se celkem obyčejná zvířata proměnila v monstra. K tomu samozřejmě nedošlo kouzelnou hůlkou, ale vlivem radiace. A přesně tohle je prvek, který se objevuje i ve filmu „Krokodýl“. Radiace v Tichomoří nechala zmutovat i pravěké monstrum. Jako kdyby to potřebovalo.

Kvalita záznamu nic moc.

A tak sledujeme, jak se obří krokodýl stará o to, že v thajském letovisku bude sranda. A tady už film v hodně začíná připomínat „Čelisti“, třeba i tam byl žralok zmutovaný radiací. Resorty mají problémy, lidé se bojí, ale je tu naštěstí jeden hrdina, jmenuje se Akom, který je rozhodnutý že žádného obřího plaza nenechá, aby si tu zabíjel, jak se mu zachce. Ne, když je jeho rodina mrtvá.

ale krokodýl zabíjí dobře.

Na snímku „Krokodýl“ je strašně moc vidět, jak je to levné, jak triky nejsou nijak skvělé, ale nemůžu si pomoct, pro mě je tohle prostě něco, co se mi líbí. Tohle není natočit něco, za každou cenu, ale tohle je snaha lidi pobavit, i když těch peněz není tolik. A za mě se tohle povedlo. Jasně, vizuální stránka je otřesná, je na tom vidět stáří a malé finance i na techniku, ale i tak je jasné, co se děje.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář