Krokodýl zabiják (2007)

40%
Digitální krokodýl se zdá nebezpečným.

Krokodýl zabiják

Croc

USA, 2007, 100 minut

 

Režie: Stewart Raffill

Scénář: Ken Solarz

Hrají:

Michael Madsen (Croc Hawkins)

Peter Tuinstra (Jack McQuade)

Sherry Edwards (Evelyn Namawong)

Elizabeth Healey (Allison)

 

Co asi můžete očekávat od filmu, který se jmenuje „Krokodýl zabiják“, odehrává se na exotických lokacích a podle titulků v něm hraje hlavní roli Michael Madsen, což je ale jen vizuální berlička marketingu, protože s ním se ve filmu setkáváme až v jeho druhé polovině? Jasně, že nemůžete očekávat moc, a také moc nedostanete, ale ten krokodýl zabiják zde skutečně je.

 Madsen na místě.

Nemůžete čekat ani nic ve chvíli, když si uvědomíte, že to, co sledujete, je vlastně film „Piraňa“, akorát s tím rozdílem, že za záporáky z hlubin tu nejsou malé žravé rybky, ale jedná pořádná lidožravá plazí bestie. Ano, celkem logicky se ve filmu objevuje krokodýl, asi ani moc nepřekvapí, že jeho řádění a dokonce i podobu vidíme hned v první scéně, která chce být tou efektní, jež diváka upoutá.

 Klobouk mu moc nesekne.

Možná ano, možná ne. Záleží na tom, jak se díváte na nepříliš povedené digitální triky v současný béčkových filmech. Já je moc nemusím, hlavně pokud jsou opravdu hodně odfláknuté, ale myslím, že tam se snímek „Krokodýl zabiják“ úplně nedostal. Je to koukatelné i přes nekvalitní triky a dá se to skousnout, protože tvůrci věděli, že jejich smyslem není ohromit, ale trochu pobavit.

 Efektní scéna z úvodu.

Michael Madsen je takovou sázkou na jistotu, protože i když se jedná o sebevětší kravinu, on se bude v rámci mezí snažit. A tak ho tu máme jako správného zabijáka krokodýlů, který nejde pro nějakou tu hlášku daleko, je správně namachrovaný a jednoduše přesně takový, jak si ho v dané roli přejete. Nic moc víc nedostanete, jen pár docela dobrých scén s krokodýlem a další relativně snesitelné postavy.

 A ještě jednou krokodýl.

„Krokodýl zabiják“ je jednoduše béčkový film, který v sobě nemá nic moc navíc, ale není to jeden z těch filmů, které by vás naštvaly už od začátku. Prostě je to film, kde je trochu srandy, trochu dobrých akčních scén, nějaký ten drsňák a do toho jednoduchý, předvídatelný příběh, který vás ničím nevytrhne. Na béčko to není málo, ale není to ani příliš. V paměti se to moc dlouho neohřeje.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (béčka, zvířata)


Přidat komentář