Krvavá hostina 2: Masakr (2008)

45%
Pokračování se prvnímu filmu nevyrovná.

Krvavá hostina 2: Masakr

Feast II: Sloppy Seconds

USA, 2008, 100 minut

 

Režie: John Gulager

Scénář: Marcus Dunstan a Patrick Melton

Hrají:

Jenny Wade (Honey Pie)

Martin Klebba (Thunder)

Clu Gulager (Bartender)

Diane Ayala Goldner (Biker Queen)

 

„Krvavá hostina“ byl celkem povedený drsný snímek, který dovedl na člověka zaútočit celkem příjemným humorem, který mi sedl, a to hlavně v souladu s gore, které zde bylo prezentováno, nemluvě o úchylnosti, která byla na celkem vysoké úrovni. Pokračování se rozhodlo navázat tam, kde první film skončil, tedy více méně. Jsme zpátky, zrůdy jsou zpátky a lidé se musí bránit.

 Známá chodící popelnice.

Jedna z motorkářek, která to v prvním filmu hodně schytala, měla kamarádky, které se po ní dívají, nebo alespoň jednu neoblomnou parťačku. Ta našla jednoho z přeživších prvního masakru (Barmana) a spolu s ním je na stopě potvorám, které prostě musí zemřít. Samozřejmě, že to tak jednoduché nebude, protože tyhle bestie není možné zabít. Navíc jsou pořádně divoké. A také je všude kolem spousta jídla.

 Ani liliputi nezůstali ušetřeni.

Tentokrát ale už nebudeme jen na malém prostoru zavšiveného baru, případně jeho skromného okolí, ale podíváme se do menšího městečka, kde se to pořádně vylidnilo a kde se bude konat boj na život a na smrt mezi lidmi a příšerami, boj, který je jednoznačně nerovný a musí skončit jedině dalším masakrem. Krvavá hostina tak skutečně pokračuje a bude to zase gore festival.

 Vyloženě bezpečný úkryt.

Krvavá hostina sice pokračuje, ale tak nějak se z filmu vytratilo to, co ho zdobilo. V první řadě je to humor. Ne že by zde vůbec nebyl, ale tak nějak jsem měl pocit, že to není ono, že tu není tak dobrých vtipů jako v prvním filmu a celkově je to odlehčeno způsobem, který mi prostě nesedl. Spíše se to vyžívá v tom, že je to trapné, než aby to bylo skutečně vtipné. Nahota ještě fajn, ale z hlediska úchylnosti nic překvapivého.

 Dream team.

„Krvavá hostina 2: Masakr“ je otevřenější ve smyslu prostoru, ale jinak mi to přijde jen jako slabý odvar prvního snímku, který podle mého bořil hranice, a to především toho, co je ještě humor a co už by se dalo považovat jen za úchylnost. Druhý film nic z toho nemá a má jen prdlé postavy, které jsou místy celkem fajn, scény, které místy potěší, ale celkově prostě tolik nevyniká a nebaví.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (slasher, gore, příšery, béčka, komedie)


Přidat komentář