Krvavá nevěsta (2019)

70%
Takhle si svatební noc nepředstavovala.

Krvavá nevěsta

Ready or Not

USA, Kanada, 2019, 95 minut

 

Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Scénář: Guy Busick, R. Christopher Murphy

Hrají: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

 

Když bych se chtěl podívat na nějaký mainstreamový horor, který se bude vyznačovat celkem zásadní brutalitou, vybral bych si nejspíš právě snímek „Krvavá nevěsta“. Tohle není nic jiného než snaha diváka pobavit, ale daří se to způsobem, který vás opravdu dovede dostat. Nemá smysl v tom hledat o moc víc než prosti hodinu a půl zábavy, která vás může rozesmát, ale i zhnusit.

Drsňačka.

Na snímku „Krvavá nevěsta“ je příjemné, že se podařilo získat nějaké to známější jméno, takže i lidé, co normálně na horory nekoukají, najdou důvod, proč si snímek pustit. Ať už je to přítomnost Andie MacDowell nebo Adama Brodyho, v obou případech je patrné, že tohle jsou herci, kteří umí hrát, hrají svoje party dobře a nezklamou, a to i přesto, že jejich role není vyloženě velká.

Divná parta.

Příběh se točí kolem mladého páru, který se právě chystá na svatbu. Grace (Samara Weaving, která nejen ve filmu hodně připomíná Margot Robbie) si má vzít Alexe (Mark O’Brien), kterého miluje, ale jeho rodinu moc nezná. Zato Alex svou rodinu zná a tak trochu se bojí, jak celá svatba dopadne. Zná totiž rodinné rituály a to, že se o půlnoci – místo svatební noci – začne jedna specifická hra.

Bude se muset bránit.

Kromě toho, že si hodně rychle uvědomíte, že Alex je kokot a může se vymlouvat, jak chce, stejně je to sobec, který myslí jen na sebe a jeho novomanžela je mu ukradená, tak jsou ostatní postavy parádní. Ať už šílená teta, milující matka, fanatický otec, nerozhodný bratr, ale hlavně je to nevěsta, na níž celý film stojí. A ta ho utáhne s přehledem, celou dobu mě bavilo ji sledovat.

A poteče krev.

Americko-kanadský snímek „Krvavá nevěsta“ je pro hororem širší publikum, v podstatě jde jen o to, že tu je docela dost krve a některé scény jsou pěkně drsné. Ale fungují, jsou velmi dobře natočené. Je to paráda, když tu máte něco, co je zábavné, má vtip, ale přitom vás z toho dovede mrazit. Sem tam i nějaké ty podivné motivace překousnete, o to více vás pak může rozesmát finále, kde je ale vidět, že se tvůrci trochu báli – děti tu na kameru neumírají.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář