Krvavé amazonky (1985)

40%
Překvapivě to není jen o tom, že tu někdo sní někoho jiného.

Krvavé amazonky

Schiave bianche – Violenza in Amazzonia

Itálie, 1985, 90 minut

 

Režie: Mario Gariazzo

Scénář: Francesco Prosperi

Hrají:

Elvire Audray

Will Gonzales

Dick Campbell

Andrea Coppola

 

Na první pohled se to tváří jako jeden z dalších kanibalských filmů, ale s tím rozdílem, že se tohle bude odehrávat v Amazonii. Ale proč by kanibalské kmeny nemohly žít i tam, že? Určitě by se tam nějaký našel, ale postupně se ukáže, že tohle je trochu jiný snímek, který se sice snaží o dokumentární přesnost – jen místy – ale také prezentuje něco, co by se dalo nazvat romancí.

Tady stojí.

Mladá Catherine Miles (Elvire Audray) cestuje po Amazonce se svými rodiči. Má to být krásný výlet, který si dopřávají zbohatlící prostě proto, že mohou a už se tak nudí, že si vymyslí takovou šílenost, jako se bez nějakých strážců a průvodců vydat do nepříliš zmapované oblasti. Samozřejmě, že to nekončí moc dobře. Vlastně pro Catherininy rodiče to končí velmi záhy.

A tady už si sedli.

Catherine se stává zajatkyní kmene, který vyvraždil její rodinu, musí přežít v prostředí, které nezná, kterému nerozumí a které je na ni vyloženě divošské. V podstatě dojde k tomu, že se stává, alespoň z počátku, bílou otrokyní, nejen sexuální, ale postupně stále více a více zapadá do života kmene, až se stane jeho součástí. Dokonce se i zamiluje. Ale pořád se chce vrátit, pořád touží po civilizaci. I se svou láskou.

Našli v sobě zalíbení.

V konečném důsledku je tak snímek „Krvavé amazonky“ je tak zajímavým žánrovým i vypravěčským gulášem, kdy na jednu stranu máte pocit, že sledujete dokument, na stranu druhou je to ale taková divná a docela drsná pohádka. Dokumentární scény jsou fajn, nejsou tu jen pro šokování, zbytek děje je alespoň takový, že se snaží být malinko jiný, než jak bychom od podobného filmu čekali.

Hodně velké zalíbení.

Italský snímek „Krvavé amazonky“ se snad snaží i o nějakou tu hloubku postav a trochu překvapuje, že jeho finále je vlastně skutečně už jen romance, která nemůže dojít svého naplnění. „Krvavé amazonky“ rozhodně není film, který by se honosil velkým množstvím gore scén. Nějaké zde najdete, ale mnoho jich není. Zajímavý slepenec, který vám může a nemusí sednout.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář