Krvavé divadlo (1979)

35%
Jeden starší slasher, který zapadl tak trochu právem. Neplést se skvělým filmem stejného českého jména z roku 1973 s Vincentem Pricem a Dianou Rigg v hlavních rolích.

Krvavé divadlo

The Meateater

USA, 1979, 85 minut

 

Režie: David Burton Morris

Scénář: George Caldwell, Damon Fuller, David Burton Morris a Tom Kelsey

Hrají:

Arch Joboulian (The Meateater / Noah Webster)

Dianne Davis (Jan Webster)

Peter Spitzer (Mitford Webster)

Emily Spindler (Jeannie Webster)

 

Jedno staré kino, i když se nám český název snaží vnutit, že je to divadlo, kde se může stát skoro cokoli. Ale už je to kino, které je dávno zapomenuté a ty příšery, které se v něm mohou schovávat, ty lidské příšery, už nejsou tak nebezpečné. Jenže pak dojde k prodeji budovy, kterou do svého vlastnictví získá naivní investor, jenž dal neskutečně nízkou částku, ale stavba mu přesto spadla do rukou.

 Trochu zamyšlená.

Samozřejmě, že se nový majitel rozhodne, že kino znovu otevře. A samozřejmě, že to nebude tak jednoduché, jak by si přál. „The Meateater“, který se v anglickém názvu objevuje, není jen tak nějaký masožravec, jak by mohl název napovídat, ale je to pojmenování postavy, která je zde vlastně hlavním záporákem. Ne že by ale mezi ostatními skutečně nějak vynikal. V temnotě prostě číhá nebezpečí.

 Přežije?

The Meateater rozhodně není nějaký nový Jason Voorhees nebo Freddy Krueger. Tohle je spíš snaha natočit něco, co by mohlo být děsivé, ale ke svému potenciálu se to ani pořádně nedostane. Není to jen tím, že obraz filmu je docela nekvalitní, ale je to celkově dáno režií, která není zrovna z nejlepších. Strach zde měl být vyvolán především tím, že nic není vidět. Tohle je něco, co funguje, ale ne v této podobě.

 Asi zlá vyrážka.

Snímek „Krvavé divadlo“ nabízí temné prostředí, nabízí i nějakou tu hnusnou masku, i když ne opravdu hnusnou, je zde docela dost křiku, lidé zde umírají, ale pod tím vším nenajdete pořádně nic, co by vás skutečně mělo dostat. Pod tím vším je prostě jen další stará vyvražďovačka, která nemá nic, pro co by se mohla stát ikonickou a fanoušci by si ji mohli pamatovat i v následujících letech.

 A jeden zlej ksicht.

Jestli máte rádi slashery všeho druhu, tak se klidně na snímek „Krvavé divadlo“ podívejte. Velkou stopu to ve vás nezanechá, ale je to celkem pěkná ukázka toho, že špatné slashery už se točily i v 70. letech, kdy začal jejich boom. Prostředí, postavy ani jednotlivé scény nejsou naplno využity, v mnoha ohledech nejsou využity skoro vůbec. A tak se u tohoto hororu nejspíš moc bát nebudete.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (slasher, béčka, vrazi)


Přidat komentář