Krvavý les (1982)

10%
Jeden malý horor o tom, jak se rozhádané páry vydají do lesa tábořit, ale celé to skončí hodně špatně. Jak dějově, tak filmově.

 

Krvavý les

The Forest

USA, 1982, 85 minut

 

Režie: Donald M. Jones

Scénář: Donald M. Jones

Hrají:

Dean Russell (Steve)

Gary Kent (John)

Tomi Barrett (Sharon)

John Batis (Charlie)

 

Když dáte do filmu hned od začátku postavy, které jsou sympatické jako malomocný na náměstí při demonstraci za práva gayů a lesbiček, rozhodně nemáte mnoho es v rukávu. Hlavní postavy jsou dva manželské páry, které většinou vidíme oddělené. Je to trochu lepší, protože když jsou spolu, tak je to ještě šílenější. Mluví spolu jako po dvaceti letech manželství, ale je to všechno přitažené za vlasy. Jestli spolu takhle lidé mluví, tak jsem z toho opravdu smutný a přehodnotím partnerský život.

Tohle bude bolet.

„Krvavý les“ vypráví o tom, jak se tihle lidé rozhádají kvůli tomu, že muži chtějí jet do lesa tábořit, sami. Ženy machrují, jak to zvládnou, ale přitom jsou vykresleny jako neschopné karikatury, což se také velmi brzy projeví v tom, že nejsou s to postavit stan. Tohle je také uvěřitelné jako osminohé kuře. Když už se vydáte do lesa, kde skutečně nic není, a chcete tam strávit skoro týden, možná si to trochu promyslíte. Jinak jdete na smrt a není divu, že tak skončíte.

Copak to má za znamení na čele?

Pokud se film chtěl pokusit ozvláštnit děj těmito podivnými postavami, ke kterým si skutečně nenajdete vztah, asi nikdo nepochopil, o čem je vlastně stavba děje a o čem je vůbec film jako médium. Divák si musí najít něco, co ho na filmu zaujme. Postavy to být nemusí, ale tak potom to musí být zápletka, děj, epizody, jeden konkrétní prvek, cokoli. Film „Krvavý les“ postrádá všechno. I když se jedná o béčkovou produkci, tak ani zobrazení násilí není na úrovni, která by stála za zmínku.

Děti v hororu nevěstí nic dobrého.

Děj se pak soustředí hlavně na dva muže, kteří v lese své dámy hledají, protože se s nimi měli sejít. Místo toho se dovídají historku od jednoho samotáře, co žije v jeskyni. Moc divné jim to nepřijde, a tak ráno, když se probudí, dál s klidem pokračují v hledání. Pátrají pak po svých ženách, ale my už víme, že to přece jen moc dobře neskončí. Jsou tu duchové, jsou tu vrazi, vlastně na ně nečeká vůbec nic pěkného.

Tohle už bolelo.

„Krvavý les“ je klasickým filmem, kde se postavy nechovají logicky, ale to přece není jejich účel, ne? Tyhle filmy mají hlavně pobavit. Ale čím? Tím, že je scénář neforemný, kostrbatý a viditelně je převeden do podoby filmu věrně, v tomhle případě to znamená nereálně? Dostáváme pouze film, který je neskutečně nezábavný a nezajímavý. Odvíjí se před námi příběh, který nudí, navíc je doplněný tak neskutečně strašnou hudbou, která přímo irituje. Jeden ze snímků, které byste si měli nechat ujít.

 

Hodnocení: 10%

Hororové filmy (duchové, béčka, survival, vrazi)

Recenzovaný titul můžete objednat online na DVD.
DVD


Přidat komentář