Krvežíznivé opice (2007)

20%
Takové krvežíznivé opice, to jsou zlo. Stejně jako tenhle film.

Krvežíznivé opice

Bloodmonkey

Thajsko, 2007, 90 minut

 

Režie: Robert Young

Scénář: George LaVoo a Gary Dauberman

Hrají:

F. Murray Abraham (Hamilton)

Matt Ryan (Seth Roland)

Amy Manson (Amy Armstrong)

Matt Reeves (Greg Satch)

 

Snímek „Krvežíznivé opice“ nabízí přesně to, co říká název, až na to, že si to musíte převést do nízkorozpočtové mluvy, což vlastně znamená, že jediné opice, které ve filmu uvidíte, jsou lidé, protože zbytek už jsou jenom pixely, které tam někdo do pár scén přidal prostřednictvím počítače a nějakého programu na 3D modelování. Nepomůže ani jedna známá tvář, která se zde objeví.

 To je zase výprava...

I když je podle produkce snímek „Krvežíznivé opice“ snímkem thajským, klidně by to mohlo být americké béčko, protože ten rozdíl nepoznáte. Snad jen to, že se natáčelo v thajské džungli a nikoli v amerických lesích, kde zase tolik opic nežije. Zápletka se pak točí klasicky kolem expedice, která se vydala do džungle, aby zde něco objevovala – nejspíš možnosti toho, jak odejít ze života.

 Možná kdyby tam spadnul...

Skupinu vede profesor Hamilton (F. Murray Abraham, kterého budete nejlépe asi znát z Formanova „Amadea“), který je sice odborníkem, ale také trochu šílencem, který by mohl být nebezpečný, neboť neví, kde jsou meze výzkumu a kde jsou již hranice, které byly překročeny a za nimiž čeká... no třeba i smrt. Ale když hledáte kmen masožravých šimpanzů, to nebezpečí je nasnadě od začátku.

 Hvězda filmu.

Film má problém v tom, že většinu doby zde nic nevidíte. Ne proto, že by zde bylo něco skutečně zajímavého, na co byste se mohli podívat, ale jednoduše proto, že nebyl rozpočet na to, aby v tom nějaké pořádné krvežíznivé opice skutečně byly. A tak to vede k tomu, že celý film sledujete nezajímavou skupinu lidí, jak se snaží v džungli umřít, ale ani v tom nejsou přeborníci.

 Tohle bolelo.

„Krvežíznivé opice“ jsou filmem, který, pokud jej v životě neuvidíte, nebudete muset litovat. Prostě je to špatné béčko, které vám neukáže nic skutečně zajímavého, ale je na druhou stranu důkazem toho, že někdy se točí film za každou cenu, tedy i ta tu minimální. Kdyby se alespoň využila nějak zajímavě thajská džungle, ale až na pár záběrů, kde to mohlo být celkem děsivé, ani v tomhle ohledu nestojí film za to.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (survival, zvířata, vědci)


Přidat komentář