La nuit des traquées (1980)

50%
Jean Rollin a další jeho pokus o erotický horor.

La nuit des traquées

Francie, 1980, 87 minut

 

Režie: Jean Rollin

Scénář: Jean Rollin

Hrají:

Brigitte Lahaie

Vincent Gardère

Dominique Journet

Bernard Papineau

 

Jean Rollin je autorem, který se může celkem snadno přejíst. Jeho filmy jsou velmi specifické a může se vám stát, že poté, co jich pár uvidíte, zjistíte, že na ty další už nemá moc smysl koukat, protože přinášejí v podstatě to obdobné. Je to tedy především nahota a jakýsi poetický pohled na film, kde není až tak důležité, jaký bude děj, hlavně že budou zajímavé obrazy, které divák bude sledovat.

Pan doktor už přijel.

Snímek „La nuit des traquées“, který je v mezinárodní distribuci uváděn jako „Night of the Hunted“, v sobě samozřejmě má nahotu, ta nechybí, i když do toho Jean Rollin nikdy nešel natvrdo a šlo mu spíše o to, aby zobrazil ženskou krásu, nikoli pak zvířeckost pohlavního styku, který je v jeho filmech většino spíše směšný a samozřejmě soft. Rozdíl je pak v tom, že film „La nuit des traquées“ má celkem pochopitelný dej.

No jo, jaký chlap by na to nechtěl koukat.

Snímek „La nuit des traquées“ má celkem jasnou dějovou linku, která naštěstí tradičně dává prostor pro obrazy pro domýšlení si toho, o co vlastně jde, pro to, aby byl film tajemný, mysteriózní a divák z jeho sledování nejistý. Na začátku máme mladou ženu Elysabeth (Brigitte Lahaie), kterou nahou najde mladík Robert (Alain Duclos). Jasně že Elysabeth vezme k sobě. Už jen proto, že si žena nic nepamatuje.

Že by byla bláznivá?

Elysabeth se s Robertem celkem rychle sblíží, což je fajn, protože si ji ještě déle užijeme nahou. Robert ji nechá u sebe doma, kde však dívka nevydrží moc dlouho, protože si pro ni přijde doktor, kterému utekla. Elysabeth totiž zmizela z jednoho ústavu pro choromyslné, kde ale podle všeho nebude vše v pořádku. A tak se Robert vydává pátrat po tom, co se s Elysabeth děje a proč není jediná, kdo přichází o paměť.

Bang bang

Na snímku „La nuit des traquées“ skutečně nic moc nepřekvapí, alespoň v případě, pokud jste již něco od Jeana Rollina viděli. Ve vyprávění se trochu opakuje, i když je zde více děje, není tak zásadní jako to, co je zobrazováno. Překvapivě už se ale snímek „La nuit des traquées“ stává v podstatě softpornem bez toho, aby v něm byl větší poetický přesah, což se mi zrovna na Rollinovi líbilo.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář