Left in Darkness (2006)

60%
Zůstane v temnotě, nebo se dostane zase na světlo?

Left in Darkness

USA, 2006, 88 minut

 

Režie: Steven R. Monroe

Scénář: Philip Day a Jane Whitney

Hrají:

Monica Keena (Celia)

David Anders (Donovan)

Jessica Stroup (Justine)

Travis Van Winkle (Corby)

 

Steven R. Monroe není zrovna mainstreamový režisér, ale je to tvůrce docela činný, natočil toho celkem hodně a každý rok se mu daří v daném tempu pokračovat. Dovede natočit i deset filmů a rok, což se mu daří především proto, že se jedná o nízkorozpočtové filmy, respektive o filmy pro televizi. Ale přece jen není jeho rukopis vyloženě tragický. Ta béčka jsou někdy dobrá.

Bude se chlastat!

Snímek „Left in Darkness“ se řadí k prvním filmům, které natočil. Stalo se tak v roce 2006 a hned další rok následovaly snímky jako Obr lidožrout nebo „Ničivé tornádo“. Ani jedno není film, který budete mít na ČSFD v červených číslech, ale ono to vůbec nevadí, protože Monroe dokáže natočit béčko, jež vás může bavit, a to přesto, že trpí různými nešvary levnější produkce.

Že by mentor?

Na americkém hororu „Left in Darkness“ je tohle trochu vidět především v tom, že se jedná hlavně o konverzační horor, to hlavní se odehrává v konverzaci, až po ní následuje nějaká ta akce, která není vyloženě ojedinělá, ale nemá zde ani tolik místa. Chvílemi jako kdybyste sledovali nějaký z dílů „Supernatural“, který dostal o čtyřicet minut více, než je tomu obvyklé.

Nebo to není hodný kluk?

Ne, horor „Left in Darkness“ rozhodně nešlape tak dobře jako jednotlivé díly seriálu „Supernatural“, je to film celkem průhledný, možná i na krátko stopáž trochu zdlouhavý, castingově příliš průzračný, ale stejně se mu nedá ubrat, že se na něj dá koukat. Scénář není vyloženě jalový je docela dobře napsaný a i dobře převedený do filmu. Pro nenáročného diváka příjemná podívaná.

Vlastně se ani nepřevlékne.

Nikdy jsem filmy Stevena R. Monroa nehodnotil nějak vysoko, tohle je jedno z nejvyšších hodnocení, které jsem mu dal, ale myslím si, že je to dobře odvedená práce. Má to příjemně mysteriózní charakter, má to příběh, jenž dovede zaujmout, ani herecky to není vůbec špatné. Na béčko je tohle pro mě nadprůměrně odvedená práce, kterou jsem rád sledoval i s potěšením.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (duchové, mysteriózní)


Přidat komentář