Les sebevrahů (2016)

20%
Les sebevrahlů je trochu nuda.

Les sebevrahů

The Forest

USA, 2016, 93 minut

 

Režie: Jason Zada

Scénář: Nick Antosca, Sarah Cornwell a Ben Ketai

Hrají:

Natalie Dormer (Sara / Jess Price)

Eoin Macken (Rob)

Stephanie Vogt (Valerie)

 

„Les sebevrahů“ je dle mého trochu moc říkající český název, ten originální „The Forest“ je přece jen tajemnější, i když neřekne skoro nic. Les Aokigahara však rozhodně zní jako zajímavé, tajemné místo, kam by se strašpytel nevypravil. Už jen to, že se jedná o místo v Japonsku, by mohlo vzbuzovat dojem, že horor zde natočený by mohl vzbuzovat nepříjemné pocity strachu. Až na to...

 Bacha, tam něco bude!

Až na to, že se v Japonsku vlastně vůbec nenatáčelo. Nebo jinak, scény v lese se v Japonsku nenatáčely, jedná se o les, který se nachází v Srbsku. Pár scén se v Japonsku točilo proto, aby zde bylo vidět, že se jedná o Japonsko, což je dáno letištěm a několika stavbami, které se v záběru objeví. Zbytek filmu se mohl natáčet kdekoli, což se také stalo. Není to nic nového při tvorbě filmů, ale v tomhle případě je to škoda.

 Pěkná barevní kompozice.

Dějově je snímek celkem jednoduchý. Sara (Natalie Dormer) má dvojče Jess (také Natalie Dormer), které se ztratí – zmizela právě v lese Aokigahara. I když je to cesta přes půlku planety – nebo alespoň přes čtvrtku – Sara se vydá svou sestru najít. A je rozhodnuta nedbat výstrah a ponořit se do lesa, kde by neměl člověk opouštět vyšlapané cestičky, které jsou za denního světla bezpečné.

 Chvíle, kdy je lepší se neotáčet.

Natalie Dormer stráví na scéně většinu času a sledujeme především ji. Snaží se, o tom žádná, ale díky jejímu výkonu jsem si ji zařadil mezi herečky, které rozhodně nemám v plánu nějak moc vyhledávat. Kromě toho, že se její postava chová otravně a nelogicky – nelogičnost by se dala svést na scénář – tak mi prostě přišla protivná a já jsem jí nevydržel sledovat a raději jsem si ztlumil zvuk.

Asi se otočila.
„Les sebevrahů“ je film s velkým potenciálem, film, který by mohl vytvořit místo pro legendy, nejen v reálu, ale i ve filmovém světě. A i když se tvůrci moc snažili, aby to na konci mělo ten správný WTF efekt, bohužel se nadšení nekoná, jen je to místy docela dobře hnusné. Není zde ani jedna postava – snad kromě japonských – která by se mi jakkoli zamlouvala. Hodně utopená příležitost.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář