Little Red Riding Hood (2015)

40%
Klasická pohádka trochu jinak, ne úplně dobře, ale s dobrými maskami.

Little Red Riding Hood

USA, 2015, 81 minut

 

Režie: Rene Perez

Scénář: Barry Massoni a Rene Perez

Hrají:

Iren Levy (Red Riding Hood)

Nicole Stark (Carol Marcus)

Robert Amstler (Válečník)

Alanna Forte (Siréna)

 

„Červená Karkulka“ je klasickou pohádkou, kterou se tvůrci filmu „Little Red Riding Hood“ rozhodli zpracovat trochu netradičně, kde zde dojde k propojení fantasy reality s realitou naší. To samo o sobě není tak špatným nápadem, ale vzhledem k tomu, že se jedná o snímek nízkorozpočtový, bylo potřeba tomu přizpůsobit dění. A do jisté míry se to dle mého názoru vydařilo.

 Příšerky zde jsou pěkné.

Příběh se může jevit jako slátanina, ale na druhou stranu si myslím, že si ho tvůrci přizpůsobili tak, aby to ještě trochu fungovalo. Je zde základní příběh, který dobře známe, i když s nějakými úpravami. Tedy Karkulka jde lesem a potkává různá stvoření, ať už je to vlk, nebo třeba i rytíř. Pak je zde vloggerka, která putuje krajinou, aby udělala nějaké pěkné fotky. Ne, takhle to moc dohromady nejde.

 Karkulka jde do lesa.

Celkové propojení příběhu není nijak skvělé, ale musím uznat, že i přesto, že scenáristicky je tenhle snímek paskvil, snaha tvůrců se mi docela líbila a rozhodně bych film neoznačil za naprostý odpad. Jasně, ještě jim chybí hodně k tomu, aby se takovým filmem mohli opravdu chlubit, ale jsou zde části, které mě neurazily a které bych naopak docela rád vyzdvihnul. Jedná se hlavně o dva prvky.

 Karkulka je pěkná.

Tím prvním prvkem jsou ženy, které se zde nebojí odhalit a scény s nimi jsou správně sexy, i když, pravda, není jich zase nějak moc. Co je ale z mého pohledu ještě zajímavější, hlavně proto, že se to zde objevuje ve větší míře, to jsou masky, které jsou skutečně povedené. Jasné, jsou to jen chlápci navlečení do latexu, ale ten latex je skvěle designovaný a je vidět, že masky dělal schopný člověk. Alespoň na něčem se nešetřilo.

 Trochu mi maska připomněla Faunův labyrint.

Snímek „Little Red Riding Hood“ není velké umění, ale není to jeden z těch snímků, kde bych měl úplně pocit, že to stojí za nic. „Little Red Riding Hood“ je film, na který se podle mého dalo koukat, a i když je celkový příběh takový dost prapodivný, jsou to právě ty jednotlivé scény, které se dají snést. K tomu je to místy i docela sexy, no a navíc jsou zde skvělé masky.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (zvířata)


Přidat komentář