Lost After Dark (2015)

50%
Tribut slasherům z 80. let.

Lost After Dark

Kanada, 2015, 89 minut

 

Režie: Ian Kessner

Scénář: Ian Kessner a Bo Ransdell

Hrají:

Sarah Fisher (Laurie)

Mark Wiebe (Junior Joad)

Jesse Camacho (Tobe)

Kendra Leigh Timmins (Adrienne)

 

Když jste premiantka a otec vás má rád a věřím vám, je celkem jednoduché ho přesvědčit o tom, že vlastně všechno bude v pořádku, když pojede na víkend za kamarádkou. Ani se tátovi nemusí říkat, že to je vlastně celotřídní výlet / pařba, kde vůbec nejde o nějakou holčičí noc, ale prostě o to, aby se kalilo. A ať to má pořádné grády, tak se rovnou šlohne i školní autobus, což vytočí ředitele.

 Parta hic.

Ředitele školy si zahrál Robert Patrick a nutno říct, že on je rozhodně herecky zajímavý, protože si prostě hraje to, co je pro roli potřeba, je dostatečně cool a prostě ví, co má dělat. Tohle už je béčková legenda, i když bych mu přál ještě více áčkových zářezů. Žádný z mladých herců není tak zajímavý, mimo jiné i proto, že postavy jsou mnohdy dost klišovité, ač pravda, má to souvislost s dějem.

 Jsou na rozsekání.

Pravda, děj není nějak moc objevný, jedná se o klasickou vyvražďovačku, ale důležité je to, kdy postavy umírají. Tady vás dovedou tvůrci hodně překvapit a vy vlastně nebudete tušit, kdo to schytá dál. Je pak velkou škodou, že si s tímhle nevyhráli víc a že smrti nejsou ještě o něco promakanější. Některé se jeví až příliš obyčejné, což je prostě škoda. Na tomhle snímek „Lost After Dark“ přece stál.

 Možná i sranda s nimi bude.

„Lost After Dark“ je totiž poctou hororům z 80. let a je na něm poznat, že se chtěl svým předchůdcům celkově pojetím velmi přiblížit. Podařilo se, bohužel i v té naivitě, která se pak jeví trochu zbytečná, i když pravda, může to být na jednu stranu osvěžující, protože snímek se nebere moc vážně, což je hezké. Však také nemá jít o nic jiného než o hororovou zábavu pro mladistvé.

 Určitě ale půjde o život.

Kdyby film „Lost After Dark“ nesázel na standardy a snažil se v jednotlivých scénách o trochu větší nápaditost – on i ten autobus, který se najednou zastaví, je moc velké klišé – dá se oslavovat jako velmi dobrá pocta klasickým slasherovým snímkům. Takhle se to drží spíše průměru, a to jen proto, že na něm oceníte, že do toho tvůrci šli a ta stylizace se jim poměrně povedla.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (slasher, béčka, survival, vrazi)


Přidat komentář