Malabimba (1979)

60%
Erotický horor, který je více erotický než hororový.

Malabimba

Itálie, 1979, 98 minut

 

Režie: Andrea Bianchi

Scénář: Piero Regnoli

Hrají:

Katell Laennec (Bimba Caroli)

Patrizia Webley (Nais)

Enzo Fisichella (Andrea Caroli)

Giuseppe Marrocco (Adolfo Caroli)

 

Mám rád erotické filmy, které se snaží být hororem. Jasně, v první řadě je to proto, že je zde ženská nahota a mnohdy skutečně stojí za to, ale ve druhé řadě je to i proto, že podle mě nemůže fungovat snímek, který je zároveň erotický a zároveň hororový. Zapůsobit na oba základní lidské pudy, tedy na chtíč i na strach, je v jednom filmu velmi náročné. Neříkám vyloženě nemožné, ale náročné ano.

 Snímek je docela sexy.

Italský snímek „Malabimba“ je toho jednoznačným důkazem. Funguje spíše jako snímek erotický, protože toho hororového zde moc není. Určitá snaha by se našla, ale není to vyloženě něco, co by vás dokázalo vyděsit. Ten chtíč je zde přece jen naplněn o něco více a znatelně na vás bude působit nahota, nikoli temná atmosféra, která popravdě ani tak moc temná není.

 Nevinný polibek.

Snímek začíná seancí, při které se vyvolává matka hlavní hrdinky. Hlavní hrdinkou je Bimba Caroli (Katell Laennec), která se seance neúčastní, ale nakonec je poznamenána uvolněním energie, k němuž na seanci došlo. Z žen je strháváno oblečení, mužům se rozepínají poklopce, jeptiška se dostává do stavu, kdy se sama uspokojuje. Ale cílem energie – možná démona? – je nakonec právě Bimba.

 Patrizia Webley je kočka.

Naštěstí v tu chvíli nastupuje erotická stránka filmu a lidé zde mezi sebou celkem normálně šukají, Bimba se snaží uspokojit všechny, protože v sobě má něco nového, a nahoty je dost. Jasně, u detailů sexu je vidět, že to jsou doubléři, skoro jako kdyby to bylo jen vystřižené z nějakého porna, ale proč ne, je to alespoň o dost peprnější. Osobně si ale nejvíce budu pamatovat Patrizii Webley. Její tělo mi přišlo úchvatné.

 Bimba není nevinná.

„Malabimba“ není snímek, který vás dostane svým příběhem. Scénář je celkem jednoduchý. Je to film, který vás dostane svou úchylností, jenž je na docela příjemném stupni. Za mě rozhodně stupeň, který už je mnohem dál než nějaké soft, což se mi velmi líbilo. A ženy jsou zde skutečně krásné, přirozené a ukážou hodně, ať už skutečně anebo jsou to jejich „dvojnice“.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (satan)


Přidat komentář