Mandy – Kult pomsty (2018)

80%
Nicolas Cage a jeden z jeho parádních filmových zářezů.

Mandy – Kult pomsty

Mandy

USA, Belgie, Velká Británie, 2018, 121 minut

 

Režie: Panos Cosmatos

Scénář: Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn, Panos Cosmatos a Chris Kelly

Hrají:

Nicolas Cage (Red Miller)

Andrea Riseborough (Mandy Bloom)

Linus Roache (Jeremiah Sand)

Ned Dennehy (Swan)

 

Nicolas Cage je herec, který spoustě lidí leží v žaludku. Já patřím k těm, kteří ho mají hodně rádi a podívám se v podstatě na všechno, kde se objeví, i když jeto na první pohled film, o nějž ostatní nezavadí prstem. Nemám problém s tím, kde hraje. O to více se pak těším na něco, co bude skutečně dobré. Když to pak přijde, je to prostě pecka a užívám si to naplno. Přesně to dostanete s filmem „Mandy – Kult pomsty“.

Musí se dívat... Na všechno!

Americko-belgicko-britský snímek „Mandy – Kult pomsty“ je nejen skvělou ukázkou toho, že Cagovo herectví někam dokonale sedí, ale je to i skvělý zážitek sám o sobě,. Tenhle film je natočen tak specifickým způsobem, že tu sedlo všechno dokonale. Nejen Cage, ale i relativně jednoduchý scénář, protože provedení všechno umocňuje do roviny skoro až neskutečné. Neskutečně dobré.

To je Mandy.

Nicolas Cage hraje Reda Millera, muže, který miluje svou partnerku Mandy (Andrea Riseborough). Jenže to by si fanatický šílenec Jeremiah Sand (Linus Roache) nesměl zrovna Mandy vybrat a nechat si ji k sobě přivést. Jeho šílený kult nebude s Mandy jednat zrovna v rukavičkách. A nejen s Mandy, i Red si užije svoje. Hlavně když se musí dívat, jak Mandy umírá.

To je Red na parádní cestě za pomstou.

Jasně, film „Mandy – Kult pomsty“ není nic jiného než revenge snímek. On ten český název to říká celkem jasně. Ale díky tomu, jak je film natočen, jak má skvěle pomalé tempo, jakou má vizuální stránku, jak skvěle zabírá jednotlivé herce, kteří se doslova předhánějí v tom, aby kameře a potřebě stylu vyhověli, což se jim dokonale daří, si užíváte něco jedinečného, neopakovatelného.

To je výtečný šílenec, Jeremiah.

Jsem si jistý, že koprodukční snímek „Mandy – Kult pomsty“ s hlavní roli s Nicolasem Cagem, kterému herecky ale skvěle sekunduje Linus Roache, nesedne každému. Popravdě je to ale jeden z nejlepších filmu s Cagem za poslední dobu. Je prostě skvělý tím, jak je jiný, jak jde na dřeň, jak je skvěle provedený. Doslova jsem zíral na každou vteřinu filmu, který mě uhranul.

 

Hodnocení: 80 %

 

Hororové filmy (gore, mučení, vrazi)


Přidat komentář