Mary, Mary, Bloody Mary (1975)

70%
Parádní mexické upírské béčko.

Mary, Mary, Bloody Mary

Mexiko, 1975, 101 minut

 

Režie: Juan López Moctezuma

Scénář: Don Henderson, Malcolm Marmorstein a Don Rico

Hrají:

Cristina Ferrare (Mary)

David Young (Ben Ryder)

John Carradine (Muž)

Helena Rojo (Greta)

 

Mexický horor nezní vlastně vůbec špatně, i když na hercích je patrné, že se spíše jedná o ansámbl ze severnějších částí, tedy konkrétně ze Spojených států amerických. Ničemu to nevadí, protože – ať s nimi nebo bez nich – Juan López Moctezuma chtěl především natočit celkem fajn béčko. A to se mu ve snímku „Mary, Mary, Bloody Mary“ celkem zdárně podařilo.

Mary to sluší.

Snímek „Mary, Mary, Bloody Mary“ je film, který se mi prostě líbí. I kdyby byl sebehorší – a on není zrovna nějaké velké dílo, které změnilo podobu mexického filmu – bude se mi líbit, protože tady jsem měl z každé scény pocit, že tvůrci chtěli natočit něco, co budou s to divákům předat, za co se nebudou muset stydět. Jasně, pořád je to béčko, ale stydět se rozhodně nemusí.

A co děti? Mají si kde hrát?

Námět je takový celkem divácky vděčný. Hlavní postavou je Mary (krásná a na první pohled trochu nevinná – ale jen na první pohled – Cristina Ferrare), která je malířka. To je jedna věc. Druhá věc je, že je bisexuální. Ale v tomhle ohledu od filmu nic zásadního nečekejte. A nakonec je ještě upírka. Upírka, co má ráda krev a chce se krmit. A stejně jako v sexu, je jí jedno na kom.

Mužný typ nechybí.

Celá dějová linka filmu „Mary, Mary, Bloody Mary“ je zajímavá. Koncipována je tak, aby byla co nejvíce akční, takže nejen, že tu je nějaké to nahánění osob, které chce Mary zakousnout a vysát, ale jsou tu i automobilové honičky, přestřelky. Děj jako kdyby se ani na chvíli nechtěl zastavit. A to je dobře, protože ani na chvíli nenudí, pokud jste typy, které si béčkové filmy dovedou užít.

I mokrá vypadá dobře.

Mexický snímek „Mary, Mary, Bloody Mary“ je za mě parádní ukázkou toho, jak je možné natočit dobré béčko. Prostě do toho dát trochu úsilí, snažit e, i když člověk ví, že nemá dost peněz, nemá ani skvělé herce. Jasně, někdy to snažení vypadá komicky, akční scény nejsou dost dynamické, ale i to samo o sobě má svoje kouzlo, které mě bavilo. Klidně víc podobných béčkových filmů.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář