Massacre on Aisle 12 (2016)

10%
Někdy bych zase docela rád viděl vtipnou hororovou komedii.

Massacre on Aisle 12

USA, 2016, 83 minut

 

Režie: Jim Klock a William Mark McCullough

Scénář: Chad Ridgely a A. J. Via

Hrají:

Chad Ridgely (Jack)

Michael Buonomo (Dave)

Jim Klock (Otto)

Doug Burch (Kipper)

 

Mám rád hororové komedie. Celkově mám rád komedie, protože se docela rád zasměju. A tak jsem se docela těšil na to, co snímek „Massacre on Aisle 12“ předvede. Přece jen, i v hororu mohou vzniknout filmy, které jsou docela zábavné. Jenže jak se ukázalo, snímek „Massacre on Aisle 12“ k nim rozhodně nepatří. Popravdě ani nevím, jestli ve filmu cokoli vtipného vůbec je.

Divný Santa, ale zajímavý elf.

Zápletka snímku je velmi jednoduchá. Do jednoho železářství nastupuje nový zaměstnanec, kterého jako kdyby tu ani nikdo nečekal. Seznamuje se s divnými postavičkami, které tu pracují nebo jim to patří. Už tohle úvodní seznamování není zrovna moc vtipné, nepomáhá tomu ani skutečnost, že se to odehrává na Vánoce a v jedné části obchodu tu mají Santu s kozatou asistentkou.

Elf je tu asi pro tatínky.

Co by se z tohohle dalo vykřesat? V podstatě nic, protože už na první pohled je jasné, že je tu všechno špatně. Postavy jsou tragické. Prsatka, trapný a znuděný Santa, příliš teplý vedoucí, zelený mozek, cosi jako gotička, vadný provozní. Není zde ani jedna zajímavá postava, která by skutečně stála za pozornost. A nic se na tom nezmění ani ve chvíli, kdy náhodou najdou mrtvé tělo.

Divná sebranka.

Děj se pak točí kolem divných událostí, jež se po nalezení mrtvoly staly. Jako kdyby to ani nebyly události, které dávají smysl. Jako kdyby to byla absurdní komedie, kde se prostě věci dějí a postavy se z toho snaží udělat něco vtipného. To se bohužel neděje a od začátku do konce je to jen jedna velká křeč, která nepřinese nic nikomu, ani divákovi a určitě ne ani tvůrcům samotným.

Opravdu divná.

Pokud by měl film „Massacre on Aisle 12“ představovat hororovou komedii, měl by člověk pocit, že je to s tímhle žánrem skutečně hodně špatné. Bohužel ono to není tak daleko od pravdy, protože těch skutečně dobrých hororových komedií opravdu moc není. A to je smutné. „Massacre on Aisle 12“ je jen ukázkou toho, jak moc špatné top někdy může být- A že to je špatné hodně.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (vrazi, komedie)


Přidat komentář