Mi-hwak-in-dong-yeong-sang (2012)

40%
V Jižní Korei byste si neměli pouštět žádná videa.

Mi-hwak-in-dong-yeong-sang

Jižní Korea, 2012, 93 minut

 

Režie: Tae-kyeong Kim

Scénář: Hong Geon-Gook, Tae-kyeong Kim

Hrají:

Lee Malg Eum (Mladá žena)

Choi Ji Heon (Ji Heon)

Lee Yoo Joo (Student)

Won Joo (Joon-hyeok)

 

Jihokorejský horor rozhodně nemá takové jméno jako japonský horor, ale na druhou stranu i tahle země má svoje velmi dobrá želízka, s nimiž dokázala oslovit svět, což vedlo až k tomu, že některé byly i remakovány americkém provedení. Však kdo jiný by taky tak moc remakovaly filmy jiných zemí? Snímek „Mi-hwak-in-dong-yeong-sang“ mezi ty vyloženě dobré nepatří.

 Vypadá nebezpečně.

Název „Mi-hwak-in-dong-yeong-sang“ není zrovna z těch, které byste si zapamatovali, a tak se pro zahraniční distribuci používá název „Don't Click“. Tohle už je titul, který řekne trochu více. Ta rada je poměrně jasná. Prostě na něco neklikejte. A co udělají postavy ve filmu? Samozřejmě, že na něco kliknou, protože jinak by pak nebylo o čem točit hororový snímek, že ano.

 Hlavně hodně křičet.

Hlavními postavami jsou dvě sestry, kdy jedna z nich má zálusk na tajné video, na které by se chtěla podívat. Naštěstí její sestra má přítele, který by video měl být schopen sehnat. Video se šíří na flashce, takže jsme se posunuli z hlediska technologického, ale na první pohled se zdá, že vlastně sledujete něco, co se až moc podobá starším japonským snímkům, především pak filmu „Kruh“.

 Taky bych ty jejich klikyháky nepřečetl.

Snímek „Mi-hwak-in-dong-yeong-sang“ bohužel není v žádném ohledu překvapivý, což je trochu škoda. Je to taková duchařská klasika, kde ale pravda nejde jenom o to, že je tu nějaká děsivá holka, nebo něco podobného, to děsivé je prezentováno i trochu jinak a spojeno je to právě s videem, které by si postavy neměly pouštět. Bohužel ani jednou jsem neměl pocit, že videa jsou skutečně zajímavá.

 Technika hraje zásadní roli.

Jihokorejský film „Mi-hwak-in-dong-yeong-sang“ pro mě byl spíše zklamáním, protože v mém případě se nepodařilo vyvolat obavu, strach, ani alespoň slabý záchvěv, který bych tak trochu očekával. Nápad není moc originální a bohužel ani provedení se nepovedlo takové, abych byl ze sledovaného odvařený. Pro mě je tohle horší než jenom průměrná práce s hororovým tématem.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (duchové, survival, vrazi)


Přidat komentář