Midnight Offerings (1981)

50%
Žárlivé holky jsou nebezpečné, natožpak když jsou to čarodějnice.

Midnight Offerings

USA, 1981, 100 minut

 

Režie: Rod Holcomb

Scénář: Juanita Bartlett

Hrají:

Melissa Sue Anderson (Vivian Sotherland)

Mary Beth McDonough (Robin Prentiss)

Patrick Cassidy (David Sterling)

Marion Ross (Emily Moore)

 

Televizní horory v sobě mohou mít něco dobrého, ale to, že to nemusí úplně vyjít, je mnohdy dáno už od začátku, a to skutečností, že jsou zde určitá omezení, která prostě televizní obrazovka má. Film si může dovolit více, není promítaný za každou cenu masám, je možné omezit to, kdo na film půjde. V televizi je nutné s tím počítat od začátku, kdy je film připravován. A myslím, že to se celkem podepsalo na filmu „Midnight Offerings“.

Hlavně se umět zle podívat.

Kromě omezení, která jsou dána televizním vysíláním, je to ale i skutečnost, jak byl film natáčen. V současnosti už se nedochovala kopie, která by stála skutečně za to, film je svou kvalitou zobrazení hodně špatný a mnohdy se budete muset hodně snažit, abyste vůbec něco viděli. A to si nemyslím, že byl záměr tvůrců v jednotlivých scénách. Prostě nebyla lepší technika.

Taková normální střední, kde všichni vypadají na třicet.

Ve skutečnosti je snímek takovým romantickým dramatem, do kterého jsou zapleteny magické síly. Co to znamená? David je celkem žádaný chlapík, i když z počátku to vypadá, že je zamilovaný jedině do Vivian. Ale není to nic proti tomu, jak ho miluje ona. Je schopna pro něj udělat skutečně cokoli. Třeba i svými magickými schopnostmi zabít učitele, který Davida jednou trochu naštval.

A už hoří.

Co se pak asi tane, když se Vivan Davidovi omrzí a on si najde novou dívku, Robin? Je jasné, že Vivian s tímhle stavem nebude ani trochu spokojená a bude se chtít mstít. David má ale jedno velké štěstí. Zjistí totiž, že Robin také není úplně obyčejná holka a že i ona vládna schopnostmi čarodějnice, jen je potřeba její dovednosti trochu vypilovat. Pak už může dojít na finální souboj.

Pomůže jí někdo?

Snímek „Midnight Offerings“ v sobě tolik hororového nemá, spíše se jedná o snímek, který se snaží využít zápletku k tomu, aby se prezentovala dramatická rovina, která má určité hororové nebo minimálně fantaskní prvky. A ono to nějakým způsobem celkem funguje, minimálně natolik, abyste snímek hned nevypnuli. Postavy jsou docela zvládnuté, a tak to s nimi až do konce přežijete.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (vrazi, satan)


Přidat komentář