Mimic 3: Sentinel (2003)

50%
Do třetice všeho dobrého a alespoň trochu jinak.

Mimic 3: Sentinel

Mimic: Sentinel

USA, 2003, 77 minut

 

Režie: J. T. Petty

Scénář: J. T. Petty podle povídky Donalda A. Wollheima

Hrají:

Lance Henriksen (Popelář)

Karl Geary (Marvin Montrose)

Alexis Dziena (Rosy Montrose)

Keith Robinson (Desmond)

 

Nebudu tvrdit, že je to skvělý film, ale musím uznat, že se mi líbilo celkově jeho pojetí, které se velmi podobalo snímkům jako Okno do dvora. Nechci oba odlišné filmy kvalitativně srovnávat, to je nesmysl, ale právě tohle pojetí pro mě snímek „Mimic 3: Sentinel“ trochu oživilo a já jsem si ho docela užil, i když se rozhodně o skvělý horor nejedná. Vlastně to horor moc není.

 Hlavně všechny sledovat.

Snímek je spíše možné chápat jako napínavé sci-fi, k čemuž film inklinuje, ale také je thrillerem, který vás na začátku dovede správně chytnout. Bohužel je to takový ten film, který má celkem fajn začátek, ale ve finále už se tolik nedaří a vy se budete nudit, nebo dokonce od filmu prostě odejdete, protože už pro vás nebude mít žádnou hodnotu a vůbec nic vám nebude dávat.

 Kdo je šváb?

Marvin (Karl Geary) je takový podivín. Je pořád doma a fotí si lidi z okna. A také některé sleduje. Holt sousedky jsou pěkné ženy, tak proč by je trochu nešmíroval, že? Nemluvě o tom, že je Marvin na prášcích, takže není jisté, jestli je vlastně normální, nebo ne. Marvin totiž má silné astma a nemůže z bytu vycházet. O to více se chce se světem propojit přes svůj všetečný objektiv.

 Obličej mu mizí.

Marvin se postupně pasuje do role jakéhosi zachránce, který jediný ví, co se skutečně děje – tedy že brouci jsou zpátky a jeden, který by mohl být člověkem, zabíjí v jeho okolí. Film hraje na bizarní postavičky, které se možná snaží být vtipné, ale nejsou. I díky nim se postupně vytrácí to, co vás na začátku dovede zaujmout. To je škoda, protože po prvních dvaceti minutách to nevypadalo až tak zle.

 Tohle nebude člověk.

Nakonec ale hodnotím snímek průměrně, protože se mu podařilo i u třetího dílu série vykřesat na začátku jakýsi zájem v divákovi. Zájem sice nebyl naplněn i pořádným finále, trikově to není tak dobré jako předchozí filmy, ale ona tajemná atmosféra dělá ze snímku Mimic 3: Sentinel“ něco, na co se dá koukat a co se dá tu hodinu sledovat bez toho, aby vás to vyloženě štvalo. Poslední čtvrthodinka už je nuda.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (příšery, zvířata, vrazi)


Přidat komentář