Mistr loutkář 2 (1990)

50%
Další série, která mi chyběla ke zhlédnutí.

Mistr loutkář 2

Puppet Master II

USA, 1990, 88 minut

 

Režie: David Allen

Scénář: Charles Band a David Pabian

Hrají:

Elizabeth Maclellan (Carolyn Bramwell / Elsa)

Collin Bernsen (Michael Kenney)

Steve Welles (Andre Toulon / Eriquee Chaneé)

Greg Webb (Patrick Bramwel)

 

Mistr loutkář je po smrti, ale to neznamená, že by byly po smrti i jeho loutky Možná ještě někde jsou. Anebo je možná ještě všechno jinak. Tohle má zjistit skupina lidí, která se vydává do loutkářova starého domu, aby zjistila, jestli zde skutečně dochází k nějaké paranormální aktivitě, protože se zdá, že se tu už jeden člověk dokázal zbláznit a viděl zde něco, co by neměl.

 Velká loutka.

Film není koncipován jako klasický horor à la strašidelný dům, ale spíše jako film o paranormálních vyšetřovatelích, kdy se ale spíše mluví o tom, že je zde jedna žena se speciálními schopnosti, ale vzhledem k tomu, že brzy mizí ze scény, jde vlastně jen o to, jak si osazenstvo domu pohraje s nečekanými návštěvníky. Asi se dá čekat, že to standardní obyvatelstvo domu budou loutky.

 Takové loutky nejsou pro děti.

Atmosféra tohohle snímku je docela dobrá, protože se zde postupuje od toho, že nic moc netušíme, i když je nám jasné, že se loutky musí objevit, a propracováváme se k tomu, že se odhalují skutečnosti a že lidé umírají. Nutno říct, že v tomhle směru je snímek docela nápaditý a jsou zde úmrtí, která rozhodně nejsou tradiční. Hned to druhé zabití v posteli je velmi nepříjemné i jen sledovat.

 Spřádá plány.

Co bych na filmu určitě ocenil, to je jeho triková stránka. Loutky samy jsou velmi dobře nadesignované a jsou na správném místě, tedy v hororovém filmu. Ani jedna z nich nevypadá jako něco, co byste chtěli dát dětem do jejich pokoje. Snímek „Mistr loutkář 2“ se pak i snaží o nějakou atmosféru, ale celou dobu balancuje s tím, že o sobě moc dobře ví, že to je béčko, a do skutečně hororové atmosféry se tak nedostane.

 A někdy i odpočívá.

„Mistr loutkář 2“ je pokračováním, které není vyloženě špatné, ale není ani vyloženě dobré. Jsou zde prvky, které je možné ocenit, ale trochu se ztrácí v tom, že snímek dovede snadno nudit. Je to škoda, protože to mělo docela dobrý náběh, hlavně s tajemnou maskou. Snímek se snaží o to, aby se dál budovala mytologie loutkáře, což i tak nějak vychází, ale nadšení se nekonalo.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (slasher, příšery, mysteriózní)


Přidat komentář