Most Likely to Die (2015)

50%
Některým studentům je předurčeno zemřít i po letech.

Most Likely to Die

USA, 2015, 90 minut

 

Režie: Anthony DiBlasi

Scénář: Laura Brennan

Hrají:

Chad Addison (DJ)

Jake Busey (Tarkin)

Tess Christiansen (Jade)

Ryan Doom (Brad Campbell)

 

Už jsem nějakou dobu neviděl dobrý slasher. A tak jsem si říkal, že je docela fajn, že jsem na nějakou vyvražďovačku narazil. Třeba bude dobrá. „Most Likely to Die“ je slasher klasického ražení, kde máte skupinu mladých lidí, kteří jsou zavřeni na jednom místě a někdo se snaží o to, aby se jejich počet co nejvíce eliminoval. Jejich uzavření na jedno místo ale není dáno tím, že by je tam zavřel vrah, ale jednoduše filmaři, kteří tak měli klid na natáčení.

 Prostě umři.

Parta mladých lidí se schází po deseti letech od promoce, ale místo toho, aby si sdělili, kam se dostali, kam se posunuli, protože i to je smyslem jejich sleziny, musejí bojovat o život. Musím uznat, že celkově to nebylo až tak strašné, jak sem očekával, a díky tomu, že se snímek drží slasher pravidel, je sice předvídatelný, ale zase díky tomu dostanete od filmu to, co chcete.

 Bacha, mám pánev!

„Most Likely to Die“ není nic extra z hlediska rozpočtu, a tak se musíme spokojit s tím, že je zde několik málo nepříjemných herců, kdy vás dovedou nadchnout dívky, pokud jste pánské publikum, ale ani ony neukážou tolik, kolik byste si přáli. Přitom ze začátku to není až tak špatné. Možná neoriginální, ale špatné úplně ne. První scéna totiž docela hezky připomene film „Vřískot“.

 Zabíjí rád.

Jak říkám, originality v tom moc není, ale co si budeme povídat, od nízkorozpočtového hororu jsme asi moc nečekali vyloženě originální podívanou, ale spíše něco, co bude standardní a co se bude držet zažitých schémat. A právě tohle snímek „Most Likely to Die“ splňuje. Není zde žádné překvapení, snad jen to, že s triky se zde poradili celkem dobře, i když dechberoucí provedení a nápady nečekejte.

 Maska vlastně není vůbec zlá.

„Most Likely to Die“ není skvělý slasher, není to ani vyloženě výborný horor, ale vzhledem k tomu, že v hororu toho bylo natočeno hodně a těch špatných slasherů je opravdu moc, je tenhle ještě relativně snesitelný a vlastně dobrý anebo alespoň průměrný. Tohle není na současný slasher málo, i když pokud čekáte něco jiného než jen průměrnou vyvražďovačku, musíte být notně zklamáni.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář