Muck (2015)

40%
Survival/slasher se spoustou nahotinek.

Muck

USA, 2015, 90 minut

 

Režie: Steve Wolsh

Scénář: Steve Wolsh

Hrají:

Lachlan Buchanan (Troit)

Puja Mohindra (Chandi)

Bryce Draper (Noah)

Stephanie Danielson (Kylie)

 

Začíná to jako klasický slasher/survival, kdy je skupina mladých lidí kdesi v lese, kde po nich někdo nebo něco jde. Nevíme, co to je, jen sledujeme, jak jsou všichni vyděšení. Nejsou v bezpečí, to víme. Tenhle úvod se mi zdál celkem sympatický v tom, že jsme rovnou byli vrženi do akce a nezabývali jsme se tím, abychom více poznávali postavy, což je mnohdy více jak polovina filmu.

 I bez podprsenky tam bude.

„Muck“ hraje na to, že je zde akce od začátku až do konce, jen v kratších scénách se věnujeme tomu, abychom se s postavami trochu seznámili a zjistili, že to nejsou jen ploché karikatury. Co si ale budeme povídat, v tomhle snímku nejde ani na chvíli o to, abyste se s herci nějak sblížili, jde o to, aby se vám líbilo na ně koukat. A v tomhle dělají kamera i casting hodně.

 Tohle mohlo bolet.

V „Muck“ opravdu nejde o nic jiného než o to, že zde budou postavy umírat, bude zde stříkat krev. Naplnit tímhle hodinu a půl dlouhý film není až tak jednoduché, a tak se tvůrci rozhodli, že to trochu okoření. K tomu skutečně došlo, když se zde objevují už od úvodních titulků nahé dámy a nutno říct, že jejich vnady nejsou rozhodně k zahození. Hezky se na ně kouká, to se musí nechat.

 Krev nebo špína?

Na své si přijde ale i ženské publikum, kdy většina mužských herců skončí do půl těla nahých. „Muck“ je tak snímek, který se snaží naplnit vaši potřebu vidět na plátně zabíjení, stejně jako to, že na plátně uvidíte nějaké to pěkné tělo, ať už ženské nebo mužské. Není to velký cíl filmu, ale je to cíl, který se daří naplnit. Stejně jako ono zabíjení, kterého je zde také dostatek.

 Ženy dokáží být sexy kdykoli.

„Muck“ je béčko, je to brak, ale nemyslím si, že by to byl vyloženě odpad. Tvůrci se neberou vážně, dívky jsou zde odvážné, záporáci nejsou až tak špatní. Prostě to jen nemá nějakou zásadní dějovou linku, jede se jen na to, že děj míří svižně kupředu, moc se nezastavuje, a zase tolik se neřeší to, proč se vlastně všechno děje. Jednoduché, rozhodně vás to nenaplní, ale vyloženě odkopnout snímek nemusíte.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář