Nahá mezi kanibaly (1977)

20%
Emanuelle se tentokrát podívá mezi kanibaly...

Nahá mezi kanibaly

Emanuelle e gli ultimi cannibali

Itálie, 1977, 85 minut

 

Režie: Joe D’Amato

Scénář: Joe D’Amato a Romano Scandariato

Hrají:

Laura Gemser (Emanuelle)

Gabriele Tinti (Mark Lester)

Nieves Navarro (Maggie McKenzie)

Donald O'Brien (Donald McKenzie)

 

Nepůjdu na vyloženě nulové hodnocení, to se mi nechce, protože jsou zde přece jen scény, které se mi líbily – jasně, budou to ty scény, kde je dostatek nahoty – ale snímek „Nahá mezi kanibaly“ je jen další ukázkou toho, jak Joe D’Amato některé svoje filmy jen spíš mrvil a kašlal na všechno, co by měli v rámci žánru přinést. Jeho pokus o erotický kanibalský snímek jde naprosto mimo.

Hezká to ona je.

Film „Nahá mezi kanibaly“ je v mezinárodní distribuci prezentovaný mimo jiné jako „Emanuelle and the Last Cannibals“, což jasně odkazuje na sérií filmů s Emanuelle, ale v tomto případě je to spojeno s herečkou Lauro Gemser, která se proslavila jako černá Emanuelle, poprvé se pak objevila již ve snímku „Emmanuelle II“ a jako Emmanuelle pak natočila ještě několik filmů, poslední v roce 1983.

Hezkých jich je tam víc.

Emanuelle v podání Laury Gemser je reportérka. Na začátku filmu „Nahá mezi kanibaly“ se s ní setkáváme v blázinci, kam se nechala zavřít, aby mohla tajně nafotit a vypátrat, jak to tam vlastně funguje. Vyústění téhle scény je celé takové divné, ale jo, v rámci softcore je to něco, co dovede mužského diváka zaujmout. A třeba i ženskou divačku. Je tady příslib, že toho bude více a bude to ostřejší.

Džungle je nebezpečná.

Jenže tenhle příslib naplněn není, a to hned v několik ohledech. Čekali byste, že snímek bude erotický, že tam uvidíte něco, co by vás mohlo alespoň trochu šokovat, ale v tomhle ohledu je Joe D’Amato neskutečně zkostnatělý a drží se klasického softcore rámce. Je zde pár sexy scén, což vám prostě musí stačit. Víc nedostanete. Ale je fajn, že až na jednu odhalenou ženu, jsou všechny ostatní přirozené a uměle nevyspravené.

Hodně nebezpečná.

Pokud se podíváte na italský snímek „Nahá mezi kanibaly“ s tím, že to bude sexy a erotické, můžete být lehce zklamáni. Pokud se ale na film budete koukat s tím, že by to mohlo být drsné a bude tu zajímavé gore, rovnou na to zapomeňte, protože v tomhle ohledu se Joe D’Amato na jakékoli triky vykašlal a film je pěkně otravnou nudou. Jasně, potenciál tu moc velký nebyl, i tak zůstal nevyužit.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář