Nebezpečné pokušení (2015)

40%
Takže... Pěkným mladým holkám prostě neotvíráme.

Nebezpečné pokušení

Knock Knock

USA, 2015, 99 minut

 

Režie: Eli Roth

Scénář: Eli Roth, Nicolás López a Guillermo Amoedo

Hrají:

Keanu Reeves (Evan)

Lorenza Izzo (Genesis)

Ana de Armas (Bell)

Aaron Burns (Louis)

 

Eli Roth není autor, kterého bych měl nějak zásadně v oblibě, jeho starší věci nemám vůbec rád, ale tak přece jen jsem zvědavý na to, co přinese, protože je na něm vidět, že má horor rád a tíhne k drsnějšímu pojetí, navíc má nápady, jak přinést do filmu něco trochu originálního. Třeba jako v tomhle případě, když jako osoby, které provádějí home invasion, angažoval dvě mladé holky.

 Jsou jen trochu mokré.

Ano, snímek „Nebezpečné pokušení“ je home invasion, tedy takový ten film, kdy si postavy žijí poklidné životy, dokud jim na dveře nezaklepe někdo, kdo by chtěl půjčit vajíčko. Anebo někdo, kdo má jinou, podobně nevinnou výmluvu. Jako dvě dívčiny, které zaklepou na dveře Evanovi (Keanu Reeves). Ten musel zůstat bez manželky a dvou dětí, kteří odjeli na víkend oslavit Den otců. No jo, otec musí pracovat i na Den otců a o víkendu.

 Chtěl jim jenom přečíst pohádku.

Dvě holčiny jsou celé promočené, protože prší, a chtěly by jenom znát adresu, na kterou se mají dostavit. Film v tomhle ohledu není nijak nápaditý a vlastně vás asi i napadne, jestli není trochu prvoplánový v tom, co se děje. Jasně, že jim Keanu podlehne, protože už to s manželkou dlouho neměl. Tak se utrhne. Jenže ráno vypadá všechno trochu jinak než večer. Noční můra začíná. Nebo tedy denní můra.

 Ony se mu pomstily.

Celý průběh je tak nějak očekávaný, a když už si myslíte, že v závěru dojdete nějakého rozuzlení, přijde zklamání, které já osobně považuji za hodně problematické. Film „Nebezpečné pokušení“ je vlastně o tom, že nemá skutečné vyvrcholení, které si můžete akorát domýšlet. Tohle mi přijde trochu jako bouda na diváky, kdy hodinu a půl sledujete něco, co tak nějak už znáte, a na konci zjistíte, že si ani nemůžu užít pořádnou konkluzi.

 Pořádné mrchy.

Keanu Reeves má hroznou roli, kterou ale zahrál tak nějak, jak by se dalo očekávat. Jeho postava je neskutečně nudná a otravná, což je pro celý film také pořádný problém. Jsou zde dobré prvky, samotný nápad s holkami je povedený, ale celkově to není nic, co by vás mělo vytrhnout. Principy home invasion jsou dodrženy, ale nic navíc – až na jednu scénu s kozičkami – prostě nedostanete.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář