Little Necro Red (2019)

70%
Tohle je hodně extrémní variace na Červenou Karkulku.

Little Necro Red

Itálie, 2019, 75 minut

 

Režie: Giulio De Santi, Tiziana Machella

Scénář: Giulio De Santi, Tiziana Machella

Hrají: Victoria Hopkins, Lucy Drive, Sarah T. Cohen

 

Pokud jste již trochu seznámeni s filmy, které na svém kontě mají Giulio De Santi a Tiziana Machella, jednoduše řečeno společnost Necrostorm, je vám už trochu jasné, do jakých vod vstupujete. Tohle nejsou filmy pro křehké povahy, tohle jsou filmy, na něž se chtějí dívat lidé, kteří se mohou jevit jako lehce narušení Vždyť jasně, kdo by chtěl sledovat, jak jsou zde odřezávány kusy obličeje, nejspíš i s kostmi, abyste pak viděli, jak vypadne mozek. Film „Little Necro Red“ se s vámi nemazlí už od začátku.

Oko.

Dvojice Giulio De Santi a Tiziana Machella za sebou má filmy jako The Mildew from Planet Xonader nebo „Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain“, sám Giulio De Santi ještě dělal na kouscích jako „Taeter City“, „Hotel Inferno“ nebo „Infidus“. V podstatě je jedno, jaký film si vyberete, ve všech případech je primární zájem zaměřen na hnus a gore. Tohle jsou čisté splatter filmy, kde mnohdy vůbec nejde ani tak o příběh, jako o znázornění toho hnusného, co se zde odehrává. Úroveň toho, jak je to ve filmu „Little Necro Red“ znázorněno, je velmi vysoká.

Ksicht.

Ale je třeba zdůraznit, že snímek „Little Necro Red“ se může pyšnit i příběhem, který není vyloženě béčkově tristní, jako tomu bylo v případě filmu The Mildew from Planet Xonader. Tady se tvůrci snažili o nějaký komplexnější, skoro thrillerový děj, který má své základy v klasické pohádce „O Červené Karkulce“, kdy malá dívka šla lesem, aby našla babičku, která je ve skutečnosti vlk. Tay je to opravdu jen základní východisko, i když na filmu „Little Necro Red“ je i přes jeho očividnou brutalitu jistá pohádkovost patrná.

Nějak moc zubů.

Objevují se zde různé podivné postavy, kdy tou hlavní je jakási Grandmother, tedy Babička. Ta podle všeho může za zmizení malé Annie (Desiree Mei). Matka Angela (Victoria Hopkins) stále doufá, že Annie je v pořádku, protože tělo se doposud nenašlo. Co ale všechno objevuje, když po dceři pátrá, to chce opravdu jednu nebo více zvrácených představivostí. Divní lidé s deformacemi, lidé se speciálními schopnosti, ale hlavně krev, ničení lidských těl, maso a vnitřnosti. Vše zachyceno způsobem, který je více než uvěřitelný.

Trikově pěkné.

Italský snímek „Little Necro Red“ toho v sobě zase tolik italského nemá, ale to ani nevadí, protože u tohohle typu filmu je tak trochu jedno, jaká je lokace, nejdůležitější je skutečnost, že to bude krvavé a že to hnusné, proč si to vlastně celé pouštíme, bude natočeno velmi dobře. A v tomhle směru „Little Necro Red“ nezklame, naopak dovede nadchnout. I když už jste viděli dost odporného v rámci filmové tvorby, jsou zde scény, které vás dovedou překvapit. A to je výsada tohoto filmu.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (gore, hnus)


Přidat komentář