Night Howl (2017)

10%
Musíte mít vlkodlačí filmy opravdu rádi, abyste se podívali i na tenhle.

Night Howl

USA, 2017, 75 minut

 

Režie: Michael Taylor Pritt

Scénář: Michael Taylor Pritt

Hrají:

Michael Taylor Pritt (Kaci)

Alana Mullins (Ema)

Rob Pemberton (Devin)

Jeremy Wheeler (Dr. Ezay)

 

Snímky s vlkodlakem jsou celkem vděčné, protože vlkodlak je příšera, která v sobě má ten základní hororový potenciál – vyděsit. Je to potvora, která je nebezpečná, dokáže roztrhat člověka na kusy, a přitom se v člověku skrývá. Tohle je něco, co se prostě pro horor dá skvěle využít. Tvůrci vlkodlaky využívají hojně a různě. „Night Howl“ je důkazem toho různého a hrůzného.

Tak nám povězte, jak to bylo.

Hrůzného ano, ale ne z hlediska schopnosti diváka vyděsit, ale z hlediska kvality. Snímek „Night Howl“ je prostě nekvalitní film, který už od začátku jede na vlně, jež není moc dobrá. Patrné je to na hereckých výkonech, ale celkově i na režii a zvládnutí jednotlivých scén. Jsou prostě takové nijaké, unylé a nemají v sobě žádný pořádný náboj, který by dovedl diváka vybudit.

Maminka byla milá žena.

V hlavní roli máme muže, který má z dětství celkem nepříjemné trauma, jež si s sebou nese i v současnosti, trauma, kvůli kterému musí navštěvovat psycholožku. Nemůže se z toho dostat. A ono je celkem těžké se dostat z události, při níž zemřela vaše matka. Ještě když je to umocněno skutečností, že matku nejspíš zabil vlkodlak. Nebo si s hlavní postavou v dětství jen hrála fantazie?

Naprosto nic neříkající fotka.

Snímek „Night Howl“ má jeden takový základní problém. Celé je to koncipováno spíše jako pohádka, kdy i ten vlkodlak mi přišel spíše jako vlk, který zrovna vyskočil z příběhu „O Červené Karkulce“. Nemá to v sobě skutečně hororové ambice, ale nedosahuje to ani kouzla skutečných pohádek, nemluvě o tom, že nějaké to morální ponaučení zde opravdu nemá smysl hledat.

Pak už maminka tak milá nebyla.

Maska vlkodlaka ve filmu „Night Howl“ vypadá spíše jako oblek, který si tvůrci půjčili v divadle nebo který je možné si objednat na maškarní. Tohle je něco, co vám samo o sobě dovede zkazit dojem z filmu, který ale bohužel celkově je tak špatný, že vás nebude bavit se na něj dívat. Natočit si tohle s kamarády a kouknout na to, proč ne. Ale dál by se to dostat nemělo.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (vlkodlaci)


Přidat komentář