Night of the Demons (2009)

30%
Remake, který se řadí k těm zbytečným.

Night of the Demons

USA, 2009, 93 minut

 

Režie: Adam Gierasch

Scénář: Jace Anderson, Adam Gierasch a Joe Augustyn

Hrají:

Tatyana Kanavka (Evangeline Broussard)

Michael Arata (Louis Devereaux)

Shannon Elizabeth (Angela)

John F. Beach (Jason)

 

„Night of the Demons“ je remakem amerického snímku stejného jména z roku 1988, který by mohl být českému divákovi známý jako „Noc démonů“. Původní snímek si dokonce vysloužil i jedno pokračování, což z něj ale nutně nedělá kandidáte na předělávku, ale došlo k ní. Menší zajímavostí je, že v původním filmu hrála Linnea Quigley, která si střihla malou roli i v tomto remaku.

Jsem kočička.

I když by se mohlo zdát, že pojmenování „Noc démonů“ je takové hodně obecné, vlastně je jím řečeno všechno důležité. Když ještě zjistíte, že se děj odehrává na Halloween, tak je to s těmi maskami celkem jasné a nebudete se divit, že zde bude docházet k nějakým těm proměnám, které jsou spojeny jak s daným svátkem, tak i s domem, kde se děj filmu odehrává.

Tohle už taková kočička není.

V domě pořádá krásná Angela, moje oblíbená Shannon Elizabeth, party, na kterou přijde spousta lidí. Všichni se skvěle baví, tedy alespoň do chvíle, kdy do domu vtrhne policie a večírek jim zakáže, všechny pak pošle domů. Tedy skoro všechny. Celkem sedm lidí zůstává, protože se před policií skryli. Možná by ale udělali lépe, kdyby se přidali k ostatní a prostě vypadli.

A je zlá.

Ti, co zůstali, zjišťují, že v minulosti v domě došlo k tragickým událostem a zemřelo zde několik lidí. Překvapivě tu také měli večírek, i když to bylo někdy na začátku 20. století. Co je zabilo? To brzy zjistí i přítomní, protože to vypadá, že zlo, které zde vraždilo tenkrát, je zde stále přítomné. Ano, asi to budou nějací démoni, anebo zlo, které se jako démoni projevuje. Nic objevného.

Těm taky nejde o vaše dobro.

Snímek „Night of the Demons“ sází hlavně na to, že tu je gore, které se docela povedlo. A také sem tam představí nějakou tvář, která je trochu známá, ať už je to Shannon Elizabeth nebo Edward Furlong, kdy oba už mají ale kariéru trochu za zenitem. Pak už se jede jen na to, že přemýšlíte, kdo asi přežije, pokud vůbec někdo, a jestli se podaří vymyslet nějakou opravdu hnusnou hnusárnu, což se i jednou povedlo.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (duchové, příšery, béčka)


Přidat komentář