Nina navěky (2015)

80%
Originální horor, který není jen o jedné zombie.

Nina navěky

Nina Forever

Velká Británie, 2015, 98 minut

 

Režie: Ben Blaine a Chris Blaine

Scénář: Ben Blaine a Chris Blaine

Hrají:

Cian Barry (Rob)

Abigail Hardingham (Holly)

Mandeep Dhillon (Samira)

Katharine Bennett-Fox (Kelly)

 

Originálních hororů mnoho není, a tak je člověk rád, pokud na nějaký takový sem tam narazí. Snímek „Nina navěky“ je přesně takovým filmem. Může se na první pohled tvářit jako zombie film. Může se také tvářit jako nějaká romance s mrtvolou. Může se tvářit jako komedie. A i když v sobě tohle snímek všechno má, dohromady je to spojeno v jedinečný mix, kdy vlastně ani do jednoho zmíněného žánru film pořádně nezapadá.

 Našli v sobě zalíbení.

„Nina navěky“ je v první řadě temnou romancí, což je označení, které velmi rád používám. Je to temná romance, takže v sobě má něco skutečně romantického, stejně jako v sobě má něco temného, tedy hororového. Dohromady je to pak propojeno způsobem, který funguje velmi dobře a který vás dovede překvapit. Po prvních minutách se můžete ptát, o čem to asi bude, ale další dění vás dovede rozhodit.

 Taková zvláštní trojka.

Nina zemřela a Rob je z toho hodně špatný. Skutečně Ninu miloval. Pokusí se o sebevraždu, ale to nějak nedopadne. Je pořád naživu. Ale má ještě větší problém – asi se zakoukal do své kolegyně z práce. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby spolu ale nešli do postele. Jasně, i to je docela normální, ale už není normální, že v tom nejlepším vyleze vaše mrtvá bejvalka zpod matrace.

 Čí jsou ty ruce?

Takhle na začátek vás čeká šok. Ale je pravda, že film už něco naznačuje plakátem. Průběh ale rozhodně není takový, jaký byste očekávali. V tomhle je tahle temná romance zajímavá. Je to částečně romance, je to trochu sebedestruktivní film, ale pořád je zde určitý nadhled, s kterým dění sledujete, kdy si nejste jistí, co si vlastně máte myslet. A do toho je snímek ještě celkem odvážný.

 Niny se nedá snadno zbavit.

„Nina navěky“ je pro mě milým překvapením, které mě velmi potěšilo. Je to film, který v sobě má hodně originálního, i když by se mohlo na první pohled zdát, že kombinuje prvky, které zde již byly. Ale právě tahle schopnost podívat se na jednotlivé prvky naprosto nově se mi na filmu velmi líbila. Navíc je to film odvážný, kterému se daří spojit komedii, drama, romantiku, horor a také pořádnou depresi.

 

Hodnocení: 80 %

Hororové filmy (zombie)


Přidat komentář