No One Lives (2012)

60%
Celkem zajímavá hlavní postava, ale film je jinak bez děje, což je docela škoda.

No One Lives

USA, 2012, 86 minut

 

Režie: Ryûhei Kitamura

Scénář: David Cohen

Hrají:

Luke Evans (Řidič)

Adelaide Clemens (Emma)

Lee Tergesen (Hoag)

Derek Magyar (Flynn)

 

Snímek „No One Lives“ má zajímavou zápletku, což je rozhodně bod pro něj. Trochu je zde problém ale již v tom, že snímek produkovala WWE, tedy wrestlingová federace, která se přece jen vyznačuje tím, že její snímky mají určité hranice, jsou do jisté míry umírněné, a tohle je také případ filmu „No One Lives“, kterému by rozhodně slušelo, kdyby ho tvůrci trochu více popustili z uzdy.

Co tam dole asi vidí?

Jak ale říkám, východisko a zápletka jsou hodně dobré. V úvodní scéně sledujeme dívku, jak utíká lesem, propíchne si nohu, a když se konečně zdá, že tomu něčemu/někomu, kdo ji pronásleduje, unikla, nakonec je zavlečena zpátky a... střih. Nevíme, co se s ní stalo, můžeme si jen domýšlet. Dostáváme se k příběhu jedné mladé dvojice, která se vydává na dovolenou. Začíná to celkem předvídatelně? Tak věřte tomu, že v tomhle případě rozhodně zvrat čekat můžete.

Máš něco v oku.

Luke Evans si zahrál hlavní roli, muže v tomto páru, který se hned setkává s velmi nepříjemnou skupinou lidí, kteří mají v povolání nejen krádeže, ale od posledního lupu také zabíjení. Nejsou to milí lidé, ale jak se ukáže, není všechno takové, jak se na první pohled zdá. A tak nás čeká celkem příjemný twist, po kterém to však začíná být už celkem očekáváné. Krvavé, to ano, ale jak jsem psal v úvodu, tenhle film má své mantinely a nejde do velkých extrémů.

To není moje krev.

Tohle se týká třeba i nahoty, která ve snímku v podstatě vůbec neexistuje, respektive kameraman by mohl směle soutěžit o první místo v soutěži „Jak se vyhnout tomu, aby byla vidět bradavka“. Daří se mu to skvěle. Je vidět, že se snímek strašně moc snaží držet určitých konvencí, protože to má být komerční věc. Je to škoda. Trochu popustit uzdu fantazii a s tímhle nápadem by se rozhodně daly dělat velké věci.

Potřeboval upravit obličej.

„No One Lives“ má v hlavní roli skvělou postavu, mohla by to klidně být obdoba Dextera, jen ještě temnější, ale asi by to chtělo víc než jen tuhle hru kočky na myš. Jako epizoda nějakého většího, smysluplnějšího příběhu by to mohlo fungovat, ale takhle to vyznívá jako vytržené z kontextu. Já osobně bych třeba chtěl vědět víc, chtěl vědět, jak by se taková postava vyvíjela, atd. Tohle se mi ovšem nedostane. Rozhodně ale nemohu říct, že jsem úplně nespokojený.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (slasher, béčka, survival, vrazi)


Přidat komentář