Santa Clarita Diet: 1. sezóna

70%
Zombie komedie? Proč ne!

Santa Clarita Diet: 1. sezóna

10 dílů, 2017

 

Tvůrce: Victor Fresco

Hlavní postavy:

Drew Barrymore (Sheila Hammond)

Timothy Olyphant (Joel Hammond)

Liv Hewson (Abby Hammond)

Skyler Gisondo (Eric Bemis)

 

Zombie sitcom? Ale jo, tak by se klidně seriál „Santa Clarita Diet“ dal nazvat i když tohle přece jen není klasický sitcom, který se většinou odehrává jen na několika málo místech, natáčí se především ve studiu, apod. Přece jen už je to trochu modernější, kdy nemůžeme čekat, že bychom dostali něco tak smutného jako je smích mrtvých lidí v pozadí, aby divák věděl, kdy dojde na vtip.

Šťastní manželé.

Seriálu „Santa Clarita Diet“ se musí také nechat, že každý díl není epizodou, ale postupně dochází k rozvíjení hlavní dějové linky, která vám už od prvního dílu jasně řekne, že tady jde opravdu o humor v první řadě. Ona samotná anotace už stojí za to a dává vám na srozuměnou, že tohle je sice seriál s hororovými prvky, ale pořád je to především komedie, která vás má bavit.

Na jednom conu...

Sheila (Drew Barrymore) a Joel (Timothy Olyphant) jsou lidé ve středním věku, prodívají nemovitosti, mají pubertální dceru a vše se zdá být naprosto v pořádku. Alespoň do chvíle, že kolem sebe Sheila začne zvracet hnusné žluté zvratky a na chvíli to skoro vypadá, že zemřela. Naštěstí se tedy probudí, ale jako kdyby to nebyla úplně ona. Jako kdyby se s ní něco stalo, nějak se změnila.

 

Ano, Sheila se stává zombie, i když nečekejte, že budou něčím ohnilým. Ne, pořád je to Drew Barrymore, ač je pravda, že k nějakým těm fyzickým změnám také dochází. A ano, skvěle se je daří zakomponovat do humorné linky, kterou má tenhle seriál prostě dobrou. Pokud máte rádi zombie, tak tady je vše převráceno tak, aby to fungovalo jako vtip, mnohdy jako celkem odporný vtip.

Zrovna vymalovali...

Zombie žánr se vyznačuje především tím, že je velmi explicitní, pokud se násilí týká, a ani seriál „Santa Clarita Diet“ nezůstává pozadu. Jasně, není to vyloženě až odporně krvavé a nechutné, ale rozhodně se dočkáme krve i odřezaných končetin. A opět to je podáno tak, aby to bylo dostatečně vtipné. A funguje to. Funguje to velmi dobře, a myslím, že nejenom na fanoušky zombie.

Když je hlad...

První sezóna seriálu „Santa Clarita Diet“ je primárně velmi povedenou komediální sérií, která se nebála spojit komedii s hororem. Jasně, toho hororu, že byste se báli, tu opravdu moc není, je spíše v tématu než v atmosféře, ale přece jen je to seriál, který dovede bavit, a místy je opravdu třeskutě vtipný. Takže mu i tu absenci čehokoli více hororového odpustíte. Celkem originální pojetí zombie.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (zombie, komedie)


Přidat komentář