Odporná hra (2011)

40%
Bude vás tahle hra bavit, když víte, že vás bude bolet?

Odporná hra

Vile

USA, 2011, 90 minut

 

Režie: Taylor Sheridan

Scénář: Eric Jay Beck a Rob Kowsaluk

Hrají:

Eric Jay Beck (Nick)

April Matson (Tayler)

Akeem Smith (Tony)

Greg Cipes (Sam)

 

„Odporná hra“ je docela slibným počinem, který se snaží navázat na sílu snímků jako „Saw“, kdy hlavně první díl dokázal na diváka pořádně zapůsobit tím, jak byla celá hra rozehrána. Oběti se ocitají na místě, kde neví, co mají dělat, ale postupně odhalují pravidla, která jsou pořádně krutá a chtějí od nich, aby dotyční trpěli. Navíc je jasné, že všichni nemohou hru přežít.

 Musí spolupracovat.

Takže, začátek je celkem tradiční. Hned tedy v úvodu je taková krvavá, drsná scéna, která toho mnoho neřekne, ale nějaká snaha by zde byla – chce hlavně navnadit diváky na krvavou podávanou. Pak už ale sledujeme skupinu lidí, kteří nám budou celkem ukradení, jak někam míří – opět je celkem jedno kam, protože důležité je, že se na místo určení nikdy nemají dostat.

 A musí to bolet.

Skupina mladých lidí je zajata a najednou se ocitají na místě, kde jsou i další lidé, nikdo z nich neví, proč zde jsou, jen ti, co zde dlí déle, mají nějaké ponětí. A tak se hned seznámí tím, že jedné z žen z druhé skupiny ublíží. Ne že by byli všichni sadisti, ale ukáže se, že jsou chyceni do hry, jejímž smyslem je krvácet. Anebo ne třeba ani krvácet, ale prostě pocítit takovou bolest, až se naplní nádobka.

 Hodně bolet.

Jaká nádobka? Tu má každý na sobě a do té nádobky se chytá mozková tekutina, která je vylučována právě ve chvíli, kdy člověk cítí bolest. Na jednu stranu zajímavý nápad, na stranu druhou je to i trochu divné. Asi záleží na vašem pohledu. Pak už jde jen o to sledovat, jak si budou jednotlivé postavy způsobovat bolest, jestli samy sobě, sobě navzájem, co k tomu budou používat, apod.

 Opravdu hodně bolet.

Snímek „Odporná hra“ je určen především pro ty, kdo mají rádi násilí na lidech v hororu. Mně filmové násilí nevadí, ale nějak jsem doufal, že příběh bude celkově zajímavější, ale on se zdrcnul jenom v to násilí pro násilí, i když se dalo čekat, že se budou lidé řezat více mezi sebou. Čekal jsem, podle ostatních ohlasů, že tohle je zajímavá, drsná pecka. Zas tak zajímavé to prostě není. Tady by stálo za to si více pohrát s příběhem.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (mučení, survival)


Přidat komentář