Old 37 (2015)

25%
Jedna záchranka, která vám určitě nepomůže.

Old 37

USA, 2015, 84 minut

 

Režie: Alan Smithee

Scénář: Joe Landes a Paul Travers

Hrají:

Kane Hodder (Jon Roy)

Bill Moseley (Darryl)

Jake Robinson (Jordan)

Sascha Knopf (Mary)

 

Kane Hodder a Bill Moseley se skoro jeví jako záruka toho, že snímek „Old 37“ bude zajímavým hororovým kouskem. Jenže, kde jsou ty doby, kdy si první jmenovaný zahrál Jasona Vorheese hned v několika pokračováních, anebo druhý jednu z postav ve druhém díle série o texaských masakrech? A co si budeme povídat, ani tyhle filmy nutně nebyly nějakými esy.

 Prý pomoc je na cestě.

„Old 37“ je film, který se od začátku chce tvářit velmi drsně a jede na linii, která je plná násilí, jež je zde zobrazováno, ale nutně uznat, že gore tu není tak skvělé a v takové kvantitě, jak by se mohlo po první scéně zdát. První scéna filmu nám hned odhalí všechno zlo, které budeme sledovat. Sadistický otec dvou synů jede jako řidič sanitky na výjezd a místo, aby pomáhal, tak ukájí svoje velmi specifické potřeby. Synové vše sledují. Celkem pěkný hnus na začátku, který už není dalším děním přebit.

 Jeden vraždící záchranář.

Následující scéna se zaměřuje na jednu dopravní nehodu, při které si to chce dvojice rozdat za jízdy za volantem. Jasně, že se jim to vymstí. On je na místě mrtvý, jí se podaří zavolat záchranku. Jenže záchranka, která přijede, není z těch, které by chtěly pomáhat. Vylezou z ní dva bratři, kteří jsou na první pohled docela děsiví, hlavně i proto, že Kane Hodder má přes tvář masku, což přece jen děsivý dojem umocňuje.

 Druhý vraždící záchranář.

Střih na další dopravní nehodu. Po několika minutách budete mít pocit, že Američané za volantem, tedy mladí Američané, jsou strašná hovada, která by neměla získat řidičský průkaz. No a zbytek už je jen klasický slasher a survival, kdy jde o to, že bude odhaleno tajemství dvou šílených bratrů, a pár postav možná bude mít to štěstí, že přežijí. Anebo také ne. Snímek však v tomhle ohledu není nijak překvapivý.

 A to si myslí, že jí pomohou.

Chtělo by se alespoň říct, že „Old 37“ je docela dobré řemeslo, ale ono není. Tady se hraje jen na to, že je zde pár celkem ucházejících scén kdy hlavně při dopravních nehodách budete mít pocit, že jsme pytel plný krve, ale proč ne, zveličování nevadí, jenže celkově je dění strašně banální a jde jen o to navést mladé směrem k masakru. Nic nového, nic zajímavého, prostě jen staré koleje, které už jsou hodně zrezlé.

 

Hodnocení: 25 %

Hororové filmy (slasher, béčka, vrazi)


Přidat komentář