Ooga Booga (2013)

5%
Loutka v hraném filmu není nic nového, ale v tomhle provedení to ani nestojí za řeč.

Ooga Booga

USA, 2013, 87 minut

 

Režie: Charles Band

Scénář: Kent Roudebush

Hrají:

Karen Black (Allardyce)

Gregory Blair (Režisér)

Ciarra Carter (Donna)

Patrick Holder (Zero)

 

Současný horor trpí strašným problémem. Jen za rok 2013, pokud mě paměť neklame, bylo natočeno více jak 600 hororových filmů. To sakra není málo na jeden žánr. Je ale jasné, že se nebude jednat o finančně náročné filmy, ve většině případů půjde o filmy, které jsou nezávislé až amatérské. To bohužel vede k tomu, že se žánr začíná neskutečně rozmělňovat a najít mezi nimi kvalitní díla je strašně těžké. Kvalitních hororových filmařů je strašně málo. Charles Band mezi ně nepatří.

Ve správném dětském pořadu nesmí pořádný výstřih chybět.

Band si natáčí už pěknou řádku let a má na svém kontě docela dost kousků, ale jestli každý film natáčel podobně jako „Ooga Booga“, tak potom klobouk dolů, že jich zvládnul natočit tolik. Tohle je totiž od začátku jeden velký hnus, u něhož budete mít problémy ho vůbec dokoukat. Není to ani dáno tím, že by byla základní zápletka tak hloupá, ale je naprosto špatně podána.

Hlavně si trochu dáchnout.

Celý film stojí na tom, že jsou zde hrozné postavy, což se projeví bohužel už na začátku. Chlápek ve strašném kostýmu klauna/prasete je hvězdou dětské show. Nepochopíte proč. A tohohle maníka vyhodí po letech. Ten zavolá jednomu známému a dá mu hnusnou „africkou“ sošku zvanou Ooga Booga. Bohužel chlapec, vzhledem k tomu, že je černoch, je obětí rasové nenávisti ze strany policajtů. A tady nám příběh začíná. Mrtvý musí řešit svou vraždu a dohnat viníky před „spravedlivý“ soud.

Někdy člověk nepotřebuje ani drogy.

Jak říkám, kdyby se to pojalo trochu vážně, není to až tak špatný nápad, i když nijak originální. Použití animované loutky je pak nápad vůbec dobrý, jako kdybychom se vraceli do 80. let. Proč ne? Jenže hned od začátku se zde hraje na cosi jako komedii, kdy centrem humoru mají být postavy a jejich chování. To je bohužel problém, protože jsou to všechny příšerné karikatury, a tak i nesmírně hloupě vyznívají jednotlivé scény. Jenže nejsou vtipné, a to je strašná křeč.

Co asi dělá v tuhle chvíli loutka?

Celý film je postavený na určité absurditě, která je však nesmyslná. Není zde smysl pro humor, režisér pracuje s pornohvězdou, aby tu mohl ukázat pořádná prsa, což není špatné, jen prostě samoúčelné. Špatně napsaný scénář už zabíjí film od začátku, Bandova režie ho pak domlátila během natáčení. Tomuhle filmu se raději vyhněte. Je to jeden z těch, kdy budete chtít brečet nad tím, že je to označováno jako horor.

 

Hodnocení: 5 %

Hororové filmy (béčka, komedie)


Přidat komentář