Orgasmo nero (1980)

30%
Italský erotický horor bez hororu.

Orgasmo nero

Itálie, Dominikánská republika, 1980, 90 minut

 

Režie: Joe DAmato

Scénář: Joe DAmato

Hrají:

Nieves Navarro (Helen)

Richard Harrison (Paul)

Lucia Ramirez (Haini)

 

Tady jsem se zase dobře napálil. Koprodukční (Itálie a Dominikánská republika) snímek „Orgasmo nero“ je prezentován jako erotický horor. Jasně, na jednu stranu je to dobře, protože ta erotika zde skutečně je a sem tam dovede i překvapit, co je zde zobrazeno. Na stranu druhou ale titulování filmu hororem je skutečně přehánění, protože tu nic moc hororového není. Vlastně spíš nic.

 Najdou v sobě zalíbení.

Snímek je v podstatě takovou telenovelou pro dospělé. Helen je relativně krásná žena, ale je frigidní. Anebo se tak alespoň chová ke svému manželovi Paulovi. S Paulem odjedou na ostrov, aby zde on mohl provádět výzkum, který ho živí. Helen se zde seznamuje s krásnou a volnomyšlenkářskou Haini, která je možná jediná schopná v Helen probudit intimní potřeby, i když člověk vlastně neví proč.

 I na voodoo dojde.

Skoro by se zdálo, že je snem každého muže, aby viděl dvě ženy při erotických hrátkách, ale Paulovi se zrovna moc nelíbí, že jednou z těch žen je jeho vlastní manželka. Film „Orgasmo nero“ tedy v podstatě řeší milenecký trojúhelník, který se ve svém průběhu ještě zajímavě propojí, aby mohl dojít k závěru, který jediný v sobě má nějaký temnější prvek, ale na DAmata jsou zde gore dost přistřižena křídla.

 Co ji čeká v novém kraji?

Film „Orgasmo nero“ tak působí skutečně jen jako díl nějaké telenovely, který byl místy okořeněn skutečně pornografickým materiálem. DAmato tohle používal ve svých erotických filmech častěji. Začal pozvolna, kdy jsou na začátku vidět v podstatě jen prsa, ale v průběhu děje nahota graduje, až dojde v podstatě na hardcore. Není to nic přehnaného, ale v tomhle ohleduj je snímek celkem fajn.

 Že bychom i něco viděli?

„Orgasmo nero“ je ale jinak podvodem na diváka, protože takovým způsobem prostě není možné prezentovat snímek, který není hororový. Není na něm hororového nic, ani ta finální scéna není nijak překvapivá, i když je trochu v kontrastu s tím, co bylo viděno doposud. Přirozená nahota a exotické reálie, to jsou prvky, které zde oceňuji, bohužel je to skutečně to jediné, na co se dá koukat.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář