Ouija House (2018)

30%
Vzhledem k tématu prostě opět neskutečně tuctové a ohrané. Ono tam asi nic moc ani vymyslet nejde.

Ouija House

USA, 2018, 95 minut

 

Režie: Ben Demaree

Scénář: Justin Hawkins a Jeff Miller

Hrají:

Mischa Barton (Samantha)

Tara Reid (Mladá Katherine)

Carly Schroeder (Laurie Fields)

Dee Wallace (Katherine Fields)

 

Ouija deska není zrovna něco, co by mě v hororu zajímalo. Vlastně je to proprieta, kterou když vidím, tak jsem z toho spíše automaticky dopálený, protože v poslední době se v hororech používá až příliš často a není to způsobem, který by byl nějak zajímavý. Je to jedno a to samé. Prostě ji mladí použijí, protože to bude děsná prča, a pak jsou rádi, že to alespoň jeden z nich zvládne do finálních titulků.

A tak to zkusíme, co se může stát...

A tak jsem z toho, že existuje film „Ouija House“ nebyl nijak nadšený. Ale zaujala mě jiná skutečnost, a to ženské osazenstvo tohoto filmu. Přece jen, ženy jako Mischa Barton a Dee Wallace mě baví, v poslední době se to daří i Taře Reid, i když v jejím případě je vyžilost až moc znát. Bohužel se ukázalo, že ani jedna dáma zde nemá větší roli, která by stála za pozornost.

Mischa Barton.

Jak název filmu napovídá, bude se děj točit kolem nějakého domu. Je to dům, který má temnou minulost, ale Laurie Fields (Carly Schroeder) se toho nebojí a chce se do domu vypravit, protože tu dělá výzkum pro svou knihu. A vezme s sebou samozřejmě nějaké své kamarády, aby u toho nebyla sama. A aby měl kdo umírat. Anebo aby zde aspoň bylo dost potenciálních obětí.

Tara Reid.

Ono to s tím umíráním ve snímku „Ouija House“ až tak žhavé nebude. Celkově snímek nijak žhavý není, spíš jde o to, že tu je pár nápadů kolem ouija desky, které jsou trochu zajímavé. Ten první je spojen se samotným domem, kdy název je vskutku výstižný, druhý pak s tím, že jsou písmena desky namalovány na ženské tělo – ne, nebojte, nesvlékne se – a tak tak funguje sama jako ouija deska. Zajímavý nápad, když už nic jiného.

Dee Wallace

I když má americký snímek „Ouija House“ nějaký ten docela dobrý nápad, pořád je to ouija klasika, kde jde jenom o to, že použitím desky se probudí něco zlého, co chce ubližovat. Čekáte na to, co se stane, ale ono to není moc zajímavé. Film „Ouija House“ v sobě nemá nic explicitního, aby alespoň zaujal, rozhodně pak v sobě nemá nic děsivého, aby dokázal alespoň trochu vystrašit.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář