Ouija: Origin of Evil (2016)

60%
Nejlepší ouija film, na který narazíte.

Ouija: Origin of Evil

Japonsko, USA, 2016, 99 minut

 

Režie: Mike Flanagan

Scénář: Mike Flanagan, Jeff Howard, Stiles White a Juliet Snowden

Hrají:

Annalise Basso (Lina Zander)

Elizabeth Reaser (Alice Zander)

Lulu Wilson (Doris Zander)

Henry Thomas (Otec Tom Hogan)

 

Ouija je tabulka, která mě v hororech už docela irituje, a přiznám se, že nemusím scény, kde se vyskytuje, tudíž i filmy, kde se objeví. Proto mě pak docela zarazilo, když jsem se dověděl, že na film „Ouija: Origin of Evil“ jsou dobré ohlasy a že se jedná podle všeho o nejlepší film s ouija deskou. Ač jsem byl v tomhle ohledu celkem nedůvěřivý, chtěl jsem tenhle zázrak vidět.

 Co tam vidíš? Protože já nic!

A vlastně se do určité míry o zázrak jedná, protože „Ouija: Origin of Evil“ skutečně není špatným filmem, a i když se okolo použití samotné desky nedá vymyslet nic moc nového, tak příběh kolem ní je tentokrát skutečně docela zajímavý a dovede vás strhnout. Mohou za to v první řadě herci, k nimž si celkem snadno najdete cestu a budete zvědaví na to, jak to s nimi dopadne.

 Malými seancemi to začíná.

Alice Zander (Elizabeth Reaser) je podvodnice, která se vydává za médium schopné se spojit s mrtvými. Ale bere to vlastně jako službu, kterou může poskytnout pozůstalým a dát jim poslední rozřešení, které jim nikdo jiný nedá. Tuhle hru na zákazníky hraje spolu se svými dvěma dcerami, které jsou docela zapálené. Jenže problém nastane ve chvíli, kdy mladší z dcer začne skutečně s někým mluvit. Že by to byl opravdu zesnulý tatínek?

 Něco je na stropě.

Události začínají eskalovat a ouija deska v tom hraje hlavní roli. Odkrývá nám nějaká zásadní zjištění, ale jakmile přestane hrát tak důležitou roli, je to teprve děsivé. Scéna toho, jak se mladší dcera zaklání před zrcadlem, následný pohled do zrcadla, to je prostě něco, co se jen tak nevidí a je to provedené skutečně zajímavě a hodně nepříjemně. Tohle jsou scény, pro které se chcete dívat na horory.

 Jak chcete telefonovat, když nebudete moct mluvit?

„Ouija: Origin of Evil“ není skvělý film, ale co se týká snímků s použitém ouija desky jako hlavní postavy, tak je skutečně jedním z nejlepších. Dějově je trochu moc klišovitý, a vzhledem k tomu, že je tohle „origin“ snímek, je celkem jasné, jak to asi skončí, že je zde potřeba otevřeného konce. Ten ale není úplně zlý a jsou zde docela nepříjemné scény. Lehký hororový nadprůměr, na který by se vyplatilo jít i do kina.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář