Paramedics (2016)

50%
Těmhle záchranářům se do péče nechcete dostat.

Paramedics

USA, 2016, 98 minut

 

Režie: Rodney Wilson

Scénář: Rodney Wilson

Hrají:

Joe Bocian (Corey)

Brian Landis Folkins (Jeffery)

Jenice Marshall (Cindy)

 

Americký snímek „Paramedics“, někdy v distribuci uváděn také jako „Bodies“, je film, který měl být ještě o něco odvážnější, než jaký nakonec byl. Měl by to být snímek, který by měl být explicitnější – a rozhodně všechno neprozradit rovnou v titulcích, kde jsou rovnou pěkně hnusné scény. Tohle by chtělo si nechat na později a mít tam toho třeba i víc, to by pak fungovalo lépe.

Puzzle pro pokročilé.

S hororem „Paramedics“ je trochu ten problém, že vzhledem k tomu, jak jednoduchý je příběh, je tak nějak celou dobu jasné, k čemu dojde, co přijde. A ono to skutečně přijde, snímek „Paramedics“ nemá p stránce dějové vůbec čím překvapit. Proto by to chtělo, aby se tvůrci vrhli do hnusáren trochu více po hlavě, ještě byli ujetější, než jak se jim to v konečném důsledku povedlo.

Ten se ani nehne.

Děj snímku „Paramedics“ stojí na tom, že dvojice lékařů se záchrankou jezdí k případům, kdy ne vždy pomáhají. Někdy prostě osobu unesou, aby si ji nechali pro sebe. Jeden z bratrů je vůdčí osobnost, druhý je mentálně lehce zaostalý, respektive má celkem problematické psychické problémy. A zrovna tahle dvojice si prostě odveze Cindy (Jenice Marshall), aby ji mohli věznit.

A musí se na to dívat.

Jenice Marshall byla rozhodně skvělou volbou, nejen proto, že má krásné tělo, na něž se hezky kouká, ale i proto, že se nebojí ho ukázat. A to je na tom to nejlepší. Jsou zde scény, které jsou skutečně sexy. Tak nějak máte pocit, že tohle je středobod celého filmu, u nějž jste si přece jen mysleli, že bude o dost drsnější. Jasně, nebudu mu brát kredit, drsný je, ale moc přímočarý.

Místy je to krásně hnusné.

Americký snímek „Paramedics“ je ukázkou celkem levného hororu, ale nemohu si pomoct, je to horor takový, který mě bavil, nenudil jsem se u něj, i když mu prostě chybí nějaký lepší nápad. Ta přímočarost je zřejmá už od začátku, jen co se trochu seznámíte s postavami. Pokud vám ale tahle dějová jednoduchost svědčí, bude se vám snímek „Paramedics“ jednoznačně zamlouvat.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (gore, béčka, vrazi)


Přidat komentář