Patient Seven (2016)

40%
Pár nevýrazných povídek.

Patient Seven

USA, 2016, 116 minut

 

Režie: Danny Draven, Paul Davis, Ómar Örn Hauksson, Dean Hewison, Joel Morgan, Johannes Persson, Nicholas Peterson, Erlingur Thoroddsen a Rasmus Wassberg

Scénář: Paul Davis, Sam Dickson, Richard Falkner, Paul Fischer, Omar Orn Hauksson, Jacey Heldrich, Dean Hewison, Barry Jay, Brian McAuley, Joel Morgan, Johannes Persson, Nicholas Peterson, David Steenhoek, Aidee Walker a Rasmus Wassberg

Hrají:

Michael Ironside (Dr. Daniel Marcus)

Jack Plotnick (Dr. Paul Victor)

Drew Fonteiro (Shane)

Rane Jameson (Kyle)

 

Nemůžu si pomoct, ale snímek „Patient Seven“ je pro mě ukázkou toho, jak v současné době vypadá hororový žánr, a to dlouhodobě. Má v sobě přesně takové prvky, které ukazují, že horor je v současné době lehce, a možná i trochu více, vyčpělý a originality se moc nenajde. Díky tomu, že se jedná o povídkový film, je ta neoriginalita ještě patrnější a více z povídek čiší.

Terapie bolí.

Rámcový příběh filmu „Patient Seven“ je o tom, že do psychiatrické léčebny přichází renomovaný psychiatr, který je znám pro svou knihu a rád by napsal další. Pro své rozhovory s pacienty si vybere celkem šest jedinců, jejichž příběhy by v knize chtěl zaznamenat. A právě těchto šest jedinců bude vyprávět svůj příběh, kdy každý z nich je jednou povídkou o tom, co je do blázince dostalo.

 

I když byste si mysleli, že tohle budou tak nějak příběhy šílenství, pravda je trochu někde jinde, protože povídky skáčou různorodě mezi žánry. První kraťas, „The Visitant“, by se jevil ještě jako něco ve stylu „Osvícení“ s dobrou šílenou postavou, ale druhý filmeček už je černohumornou komedií o jednom Halloweenu. Snímek jde ale ještě dál a začínají se objevovat témata, která byste nečekali.

Některé příběhy jsou k neuvěření.

Tedy alespoň já jsem nečekal témata jako zombie nebo upír ve filmu, který má v hlavní roli psychicky narušené pacienty. Podařilo se to nějak naroubovat, ale nic úchvatného to není. Tady to mohly být psychologické horory, které jsou nějak tematicky spojené, ale nakonec se prostě jelo jen na klasická témata, která jsou v současnosti prostě vyčpělá. A tvůrci do nich nepřinesli nic nového. Nakonec z toho nejlépe vychází zmiňovaný halloweenský kraťas s názvem „The Body“.

Když si někdo hodně kouše nehty.

Snímku „Patient Seven“ se podařilo dát dohromady nějakou tu známou tvář, která se zde objeví, ale tematicky se jedná o nevyvážené dílo, které je relativně neoriginální a nedovede nadchnout všemi povídkami, natož pak rámcovým příběhem, který se jeví hodně kostrbatý a hodně křečovitý v tom, jak je okatý a přináší přesně to, co by se dalo čekat ve vztahu šílený doktor-pacienti.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (zombie, upíři, béčka)


Přidat komentář