Pavouci útočí (2011)

20%
Pavouci sice útočí, ale možná se na to měli vykašlat.

Pavouci útočí

Camel Spiders

USA, 2011, 79 minut

 

Režie: Jim Wynorski

Scénář: J. Brad Wilke a Jim Wynorski

Hrají:

Brian Krause (Mike Sturges)

C. Thomas Howell (Ken Beaumont)

Melissa Brasselle (Shelly Underwood)

Frankie Cullen (Schwalb)

 

Jim Wynorski zrovna není z těch tvůrců, kteří by se zabývali nějakým velkým uměním, což je dobré alespoň v tom smyslu, že přesně víte, co od něj můžete očekávat. Sračka je možná trochu silný pojem, ale na druhou stranu, některé jeho filmy k tomu mají skutečně velmi blízko. Podobně je to i s filmem „Pavouci útočí“, který je bohužel špatným standardem, jenž není ani zábavný.

 V krizi k sobě mají lidé blíže.

„Camel Spiders“, jak zní originální název, je přece jen trochu více říkající pojmenování, protože by se mělo jednat o obří pavouky, s nimiž se setkali američtí vojáci v Afghánistánu, kde byli na své mírové – nebo „mírové“? – misi. Jednalo se vlastně spíš o takový hoax, který se objevil na internetu, ale proč z toho neudělat film? Jim Wynorski se tohoto úkolu chopil s kvalitou sobě vlastní.

 Pavouci všude!

Jsme nejprve v Afghánistánu, kde bojuje několik vojáků, když jsou svědky toho, jak jsou místní napadeni nějakými zvláštními tvory. Tihle tvorové se díky jednomu transportu dostanou i do odlehlejší oblasti ve Spojených státech amerických, kde musí bojovat o život dvojice vojáků, několik studentů a také náhodných kolemjdoucích, kteří jsou zrovna v oblasti, kde se pavouci objeví.

 Ještě že se nemůže vzbudit.

Logika je taková nahodilá a hloupoučká, ale to se dá od podobného filmu očekávat. Bohužel jsou zde obsaženy i CGI triky, na které Jim Wynorski ve své tvorbě v posledních letech sází maximálně a na klasické triky v podstatě kašle. Podle toho také jeho filmy vypadají a dostávají se tak kvalitativně ještě hlouběji, než kde by byly bez těchto triků. Nedá se na to moc koukat.

 Tohle je jiný nepřítel.

„Pavouci útočí“ jsou prostě slabota. Wynorski nepřišel ale vůbec s ničím, co by snímek trochu ozvláštnilo, co by ho alespoň trochu udělalo zábavným. Není zde humor, kterému by se dalo zasmát, není zde dobrý trik, není zde překvapivý vývoj, není zde jednoduše nic, co by skutečně stálo za to a co by bylo dobrým důvodem pro to, abyste si snímek pustili. Wynorski je tragicky nudný.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (béčka, survival, zvířata)


Přidat komentář