Penumbra (2011)

50%
Jak souvisí pronájem domu a zatmění slunce? Takhle...

Penumbra

Argentina, Mexiko, 2011, 90 minut

 

Režie: Adrián García Bogliano, Ramiro García Bogliano

Scénář: Adrián García Bogliano, Ramiro García Bogliano

Hrají:

Cristina Brondo (Marga)

Camila Bordonaba (Victoria)

Berta Muñiz (Jorge Kepler)

Arnaldo André (Salva)

 

Argentinsko-mexický snímek, na který se budete koukat a budete si u něj říkat, jestli je to skutečně horor, či nikoli. Má hororové prvky, ale na druhou stranu je to něco plíživého, co možná ani někomu jako horor připadat nebude, spíš něco jako drama, které má kriminální rovinu a také rovinu určité podivnosti, možná až absurdity v tom, jak se určitá skupina postav chová.

Jeden významný pohled.

Marga (Cristina Brondo) žije v Barceloně a Buenos Aires není zrovna město, které by milovala, ale vydala se do něj, protože zde její rodina sdělila nějaký ten majetek, konkrétně jeden dům. Marga nechce nic jiného, než co nejrychleji z Buenos Aires vypadnout, ale chtěla by na nemovitosti i trochu vydělat. To konkrétně znamená, že by ho chtěla někomu dobře pronajmout.

Dva blbé pohledy.

Jenže pronajmout nějaký byt, natožpak dům, to není záležitost, která se dá vyřešit během několika hodin, nejspíš ani během několika dnů, pokud člověk nemá nějakého dobrého zástupce, na něhož by se mohl spolehnout. Marga nikoho takového nemá, a tak se snaží sama. Do rukou jí ale spadne nabídka, která se neodmítá, i když je tedy pořádně podezřelá a Marga z ní není vyloženě nadšená.

Kam se dívá?

Jelikož se Marga nemůže spolehnout na realiťáka, který nepřišel, musí sama čelit neobvyklé nabídce. Klient jí nabízí čtyřnásobek nájmu, platbu hodně dopředu, ale jen za předpokladu, že dojde k okamžitému podepsání smlouvy, a to na místě, aby si mohl nový nájemce dům rovnou převzít. Marze se tohle moc nelíbí, navíc se lidé díky blížícímu se zatmění slunce chovají nějak podivně.

Pojď zpátky!!!

Argentinsko-mexický snímek „Penumbra“ á poměrně zajímavou, plíživou atmosféru, a to proto, že velkou část sledování vlastně nevíte a můžete ani moc vědět, o co kráčí. Jakmile se to odhalí, nemusíte z toho být nadšení, ale pořád je to dost divné na to, aby to udrželo vaši pozornost. Nejedná se o horor krvavý, ale rozhodně o horor, který svou atmosférou může zaujmout.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář