Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer? (1972)

65%
Proč si takhle při pondělku nedat jedno docela pěkné italské giallo s krásnou Edwige Fenech?

Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

Itálie, 1972, 94 minut

 

Režie: Giuliano Carnimeo

Scénář: Ernesto Gastaldi

Hrají:

Edwige Fenech (Jennifer Lansbury)

George Hilton (Andrea Antinori)

Paola Quattrini (Marilyn Ricci)

Giampiero Albertini (Enci)

 

Ty dlouhé názvy italských snímků jsou prostě pěkné. „Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?“ vypadá prostě dobře, už jen proto, jak je to dlouhé. A co to znamená? „Proč jsou na těle Jennifer ty krvavé kapky?“ Anglický distribuční název už tak vzletný není a snímek je mnohdy uváděn jen jako „The Case of the Bloody Iris“, což je prostě takové obyčejné.

Hezké modelky!

Když máte u snímku uvedeno, že v něm hraje Edwige Fenech, nemusíte mí starosto o to, že by se nebylo na co koukat. Ono se rozhodně na co koukat je. Edwige Fenech je jedna z nejkrásnějších hereček, které se v hororu objevily, především tedy v tom evropském. Dnes už jí je sedmdesát let, ale je to jedna z těch žen, kterým se podle všeho podařilo zastavit čas. Ale přece jen, před těmi více jak čtyřiceti lety vypadala ještě o dost lépe.

Ale některé musí zemřít.

Hlavně se však nebála obnažit. A snímek „Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?“ je toho důkazem, protože se zde nahá objevuje ve skutečně velkém množství scén, i když rozhodně nečekejte víc než jen nahotu. Edwige se však nebál a snímek jí dává prostor, aby se ukázala. Přece jen si tu zahrála modelku, kolem které se začínají objevovat mrtvoly. Ale ještě před tím toho trochu nafotí.

Bez ohledu na rasu.

Jennifer (Edwige Fenech) a Marilyn (Paola Quattrini) jsou kamarádky, které se společně stěhují do bytu. Ten byl nedávno svědkem vraždy, již se zatím nepodařilo vyšetřit. Vrah prozatím uniká. Nezdá se však, že by utekl někam daleko, protože Jennifer rozhodně není v bezpečí, někdo se kolem ní ochomýtá, někdo, kdo se nechce jen dívat, nechce jen lichotit její kráse.

Neznámý zabiják si nevybírá.

Italský snímek „Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?“ je velmi příjemné giallo, které není tak tajemné, jak by si tvůrci přáli, ale stejně vydržíte až do konce, aby se odhalil ten, kdo je vrahem. A nakonec se odhalí. A kamera se celou dobu točí kolem krásné hlavní hrdinky. A na Edwige se prostě dobře kouká. Sama dokáže film skvěle utáhnout.

 

Hodnocení: 65 %

 

Hororové filmy (vrazi, giallo, mysteriózní)


Přidat komentář